Din cuprinsul articolului
Circulația deficitară este, de obicei, frecventă la pacienții în vârstă înaintată; cu toate acestea, este, de asemenea, frecventă la persoanele care petrec perioade lungi de timp în picioare sau așezate. Acest lucru este evident în diferite părți sau zone ale corpului, deși este cel mai frecvent în zona picioarelor.
Principalul simptom al circulației deficitare este senzația de epuizare sau oboseală la nivelul picioarelor sau al zonei afectate, care apare atunci când sângele nu circulă corect în organism.
Venele unui pacient cu această afecțiune nu au capacitatea de a returna sângele înapoi la inimă, astfel că acest lichid începe să se acumuleze, provocând epuizare și oboseală în zonă și chiar complicând situația, deoarece acumularea de sânge face ca venele să se umfle.
Pe blogul Clinicii Vasculare Vasculine sunt menționate principalele simptome pe care le poate avea un pacient care suferă de circulație deficitară. În prezența unuia sau a mai multor simptome, este recomandat să consultați un profesionist din domeniul sănătății pentru a valida dacă suferiți de această boală și a indica cel mai bun tratament pentru fiecare persoană, ținând cont de vârsta și evoluția acesteia.
Site-ul menționat mai sus subliniază importanța unei circulații corecte, deoarece un pacient cu o circulație bună va avea o calitate mai bună a vieții. În plus, aceștia vor avea următoarele beneficii:
- Rezistență mai mare la orice activitate fizică.
- O mai bună adaptare la schimbările de temperatură.
- Eficiență mai mare a insulinei.
- Niveluri mai scăzute de colesterol.
- Stimularea microcirculației.
- Întărirea sistemului imunitar.
- Creșterea mișcării și circulației sângelui.
Simptome ale circulației deficitare
Atunci când o persoană trebuie să știe clar dacă are sau nu o circulație deficitară, trebuie să valideze dacă a simțit unul sau mai multe dintre următoarele simptome care vor fi menționate mai jos:
- Arsuri la nivelul picioarelor, acestea pot fi însoțite de obicei de roșeață în zona afectată.
- Prezența unor vase mici în piele, adică vene care devin vizibile în zona afectată de circulația deficitară.
- furnicături, furnicături sau amorțeală la nivelul picioarelor.
- crampe la picioare
- pete roșii pe picioare
- piele rece, uscată sau descuamată
- decolorare palidă sau albăstruie în zonele afectate
- crăpături în zona călcâiului
- zona gleznei și a piciorului umflată.
Merită menționat faptul că simptomele devin de obicei mai severe noaptea și mai ales atunci când persoana a stat în picioare mult timp.