Acest semn de pe mână trădează un ficat bolnav
Ficatul gras este o boală caracterizată printr-o acumulare excesivă de grăsime în celulele hepatice. Această boală are mai multe denumiri: ficat gras, steatoză, degenerare grasă, dar fiecare dintre ele înseamnă un singur lucru – nu trebuie să glumiți cu ea, iar diagnosticarea precoce, precum și tratamentul ulterior, ar trebui să fie în timp util și complex.
British Liver explică că dacă 5 până la 10 la sută din greutatea acestui organ important este grăsime, atunci aceasta este grasă. Unii oameni dezvoltă ficatul gras fără o afecțiune preexistentă. În stadiile incipiente, adesea nu există semne, dar pot apărea unele simptome. Unele dintre ele pot fi legate de mâini. Acestea includ „palmele roșii și albirea patului unghial”.
Alte simptome includ îngălbenirea pielii și a albului ochilor sau disconfort în centrul sau partea dreaptă sus a abdomenului. 6 simptome neobișnuite care indică probleme hepatice Boala ficatului gras nonalcoolic nu provoacă de obicei semne și simptome, dar atunci când apare, acestea pot include oboseală.
Experții au adăugat: „Veștile bune sunt că această boală poate fi de obicei oprită și chiar inversată printr-o dietă echilibrată, mai multă activitate fizică și (dacă este necesar) scădere în greutate”.
Se observă că cu cât acest organ are mai puține leziuni, cu atât va fi mai ușor de vindecat, „dar chiar dacă există leziuni semnificative, țesutul hepatic se poate recupera într-o oarecare măsură”.
Organizația notează că, în stadiile incipiente ale bolii, medicul dumneavoastră se poate concentra și pe tratarea sau tratarea altor afecțiuni pe care le aveți, de exemplu, diabet, tensiune arterială crescută sau colesterol ridicat.
Cu cât se pune diagnosticul mai devreme, cu atât mai bine. Pentru a evita consecințele grave, hepatoza grasă este cel mai bine tratată într-un stadiu incipient – steatoza. În tratamentul hepatozei, dacă este posibil, efectul acestor factori care pot afecta starea organului este exclus.
Regimul de tratament include în mod necesar o alimentație și o dietă adecvate (în cazul hepatozei alcoolice, oprirea strictă a consumului de băuturi alcoolice).
Pacienții cu distrofie hepatică ar trebui să adere la așa-numita dietă mediteraneană: să mănânce mult pește, să renunțe la carnea grasă, să limiteze consumul de băuturi dulci și alimente care conțin carbohidrați simpli. Pe lângă alimentația adecvată, merită să-ți schimbi stilul de viață în general. Mișcă-te mai mult, urmează un regim de activitate fizică zilnică.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…