Sari la conținut

Acest semn apărut pe piele îți poate salva viața! Iată cum recunoști una dintre cele mai grave boli

Din cuprinsul articolului

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru. Adesea, aceasta ne poate folosi drept o hartă pentru a putea observa ce se întâmplă cu organismu, atât intern, cât și extern. Iată ce semne îți poate oferi aceasta atunci când ceva nu funcționează în mod corespunzător.

Deși unele afecțiuni ale pielii sunt inofensive, unele îți pot da semne importante că ceva nu este în regulă. Pielea îți poate semnala apariția unor boli complexe, precum cancerul de piele.

Iată câteva dintre cele mai întâlnite afecțiuni ale pielii la adulți, cum să le recunoști și de ce se dezvoltă.

Afecțiuni de piele

 

Modificarea alunițelor, un semn important al cancerului de piele

Alunițele sunt, de obicei, maro sau negre și principalul semn de alarmă atunci când vine vorba de cancerul de piele. Cele mai multe dintre alunite sunt necanceroase, însă unii oameni se pot confrunta cu apariția celor maligne. Care este semnul apărut pe piele care îți poate salva viața și te poate face să depistezi cancerul din timp?

Practic, orice modificare în aspectul alunitelor este importantă și trebuie să fie semnalată unui medic specialist.

Faceți imediat o programare dacă alunițele își schimbă forma, au marginile neregulate, culoare neobișnuită, dacă sângerează sau dacă apare senzația de mâncărime.

Eczema

Acest termen cuprinde o multitudine de afecțiuni non-contagioase ale pielii. Eczemele provoacă inflamația pielii, înroșirea acesteia, mâncărime și disconfort. Cele mai expuse zone sunt coatele, mâinile, cutele pielii.

Cauza eczemelor ramane necunoscuta. Este posibil ca expunerea la iritanti, alergeni sau stres sa duca la declansarea unor eczeme. Tratamentul include medicamente topice, orale sau injecții.

Psoriazis

Psoriazisul nu este o eruptie cutanata contagioasa. Specific aceste afectiuni este aparitia unor placi groase, de culoare rosie, care sunt acoperite cu solzi albi sau argintii (care se descuameaza). Psoriazisul afecteaza in mare parte scalpul, coatele, genunchii si zona inferioara a spatelui, dar poate aparea oriunde pe suprafata corpului, scrie sfatulmedicului.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel