Categories: Stil de viaţă

Acest produs este secretul tinereții actorilor de la Hollywood. ”Am energia unui bărbat de două ori mai tânăr decât mine. Nu mă îmbolnăvesc”

Din cuprinsul articolului

În 2007, Sylvester Stallone a fost prins în vama australiană cu 48 de fiole de Jintropin, un hormon uman de creștere. Acesta a început să fie din ce în ce mai folosit la Hollywood, unde tinerețea primează, potrivit moviefone.com.
Jintropin (menționat de obicei sub forma HGH) este folosit de obicei pentru sportivii profesioniști care vor să-și revină mai repede în urma unei răniri și a fost interzis de Liga de Baseball din SUA în 2005. În unul din numerele „Vanity Fair”, a apărut o anchetă care demonstrează că acest tratament a ajuns și la Hollywood, deși cei care-l folosesc au dat declarații doar sub anonimat.
Un agent spune: „Dacă vedeți un actor peste 50 de ani, cu abdomenul perfect și vene vizibile la antebrațe, atunci probabil ia HGH”. Un medic de la Hollywood, Uzzi Reiss, spune că ia hormonul de mai mulți ani. „Am energia unui bărbat de două ori mai tânăr decât mine. Nu ma îmbolnăvesc, nu sunt afectat de decalajul de fus orar”, a declarat el. Un cineast care nu și-a dat numele a declarat pentru același „Vanity Fair”: „Am luat HGH pentru că îmi place să fac sex. Și atunci când am împlinit 50 de ani, deși eram activ din punct de vedere sexual, nu eram la fel ca la 20 de ani. Și ca alte persoane patetice de la Hollywood, cu insecuritățile lor, aveam o panică internă care m-a făcut să aflu ce alte opțiuni există în lume”. HGH poate costa în jur de 10.000 de dolari pe an și este văzut la Hollywood ca o „fântână a tinereții într-o seringă”. Singura problemă, așa cum declară un actor, tot sub protecția anonimatului, este că bărbații pot să facă „sâni”.
„Multe dintre beneficiile pretinse ale HGH-ului nu sunt demonstrate, iar reputația sa de medicament folosit de trișori îi împiedică pe cercetători să-l studieze în mod legitim“, spune dr. Randall Urban, endocrinolog la spitalul Universității Texas. „Abuzul oferă conotații negative unui hormon care poate avea beneficii mari pentru anumite persoane.“ Cum ar fi milioanele de oameni cu leziuni cranio-cerebrale și articulare.Pentru a separa faptele de ficțiune, revista Mens Health a intervievat pacienți, doctori și cercetători pentru a înțelege diferența dintre beneficiile și promisiunile HGH-ului. Dar să vedem mai întâi ce este HGH și cum funcționează.Noaptea, când dormi, glanda ta pituitară – o glandă sub forma unei boabe de mazăre aflată la baza creierului – începe să lucreze, eliberând HGH, o polipeptidă formată din 191 de aminoacizi. HGH circulă prin sânge și se atașează de receptori specifici de pe suprafața celulelor, care se găsesc în tot corpul, inclusiv în creier, unde sunt foarte denși în regiunile responsabile cu învățatul și memoria. De asemenea, se atașează și de țesutul adipos, ducând la eliberarea unei cantități de grăsime, și stimulează ficatul să producă un hormon numit factor de creştere de tip insulinic 1 (IGF-1), care favorizează creșterea osoasă, a cartilajului și a masei musculare. Nivelul de HGH fluctuează în timpul copilăriei și al adolescenței, dar, până la 40 de ani, vei produce jumătate din cantitatea de la 20 de ani.Asociația Americană de Medicamente a aprobat în 1985 folosirea HGH-ului recombinat pentru un singur lucru: deficitul extrem, întâlnit în mare parte la cei 15.000 de copii cu risc de statură mai mică. Ulterior, a fost administrat pacienților cu HIV/SIDA care sufereau de pierdere musculară și persoanelor cu afecțiunea cunoscută drept sindromul de intestin scurt. Înainte de 1985, HGH trebuia să fie extras cu atenție din cadavre, o practică interzisă atunci când cercetătorii au realizat că procedura poate transmite pacienților o boală de creier similară celei a vacii nebune. La scurt timp, două companii au dezvoltat o metodă de a produce substanța fără risc de contaminare, prin  inserarea genei ce declanșează producerea hormonului de creștere în bacterii.În 1990, pe fondul tensiunilor cu privire la dopajul din lumea sportului, parlamentarii americani au votat pentru restricții privind HGH‑ul. În acel moment, endocrinologii se temeau că un control al substanței și compararea sa cu steroizii și narcoticele vor stigmatiza miile de copii care aveau nevoie de hormon. Așa că, în schimb, Congresul SUA a stabilit limite fără precedent asupra prescripțiilor, făcând HGH-ul singurul medicament care nu poate fi prescris fără rețetă. Tocmai de aceea, fără îndoială, este cel mai restrictiv medicament legal din America. La fel cum se întâmplă în cazurile de prohibiție, piața s-a mutat underground.

HGH și legea

Hormonul de creștere uman e probabil medicamentul legal cel mai restrictiv. Iată pentru ce poate fi folosit sau este interzis.Prescripții legale
Deficiență de hormon de creștere la copii
Deficiență de hormon de creștere la adulți
Sindrom de intestin scurt la adulți
Atrofie musculară asociată cu HIV/SIDAPrescripții ilegale
Antiîmbătrânire
Performanță sportivă

Recent Posts

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

13 minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

42 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

o oră ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

3 ore ago

Citeste si: