Din cuprinsul articolului
Un pește ieftin este extrem de bogat în vitamine și oligoelemente valoroase. Datorită acestora, consumul său subțiază sângele și scade colesterolul.
Incluzând hamsii în alimentația dumneavoastră, vă puteți satisface necesarul zilnic de nutrienți esențiali, potrivit nutriționistului rus Dr. Denisova. În plus, în timpul vieții sale scurte, hamsii nu acumulează metale grele, spre deosebire de peștii mai scumpi, care sunt și mult mai mari.
De asemenea, este important să îi consumați în mod corect. „Cel mai bine este să îi mâncați întregi, fără a îndepărta oasele mici din fileu. Acest lucru este deosebit de valoros, deoarece acestea conțin cel mai mult calciu și fosfor.
Hamsia este, de asemenea, o sursă de acizi grași polinesaturați, care ajută la scăderea nivelului colesterolului seric, reducând riscul formării de cheaguri de sânge și îmbunătățesc profilul lipidic”, adaugă expertul.
Conținutul crescut de calciu și fosfor din hamsii ajută la întărirea oaselor și asigură o bună funcționare a mușchilor.
Datorită vitaminei F, consumul acestora are un efect benefic asupra pielii și reduce mâncărimile. De asemenea, reduce riscul de apariție a aterosclerozei și a accidentelor cerebrovasculare. Asigură prevenirea trombozei vasculare și a atacurilor de angină pectorală, contracarează bolile cardiovasculare. Îmbunătățește funcționarea sistemului urinar. Este util în patologiile asociate cu glanda tiroidă.
Vitaminele liposolubile (A, D, E) din compoziția de hamsii accelerează regenerarea pielii și îmbunătățesc aspectul. Datorită conținutului său de proteine ușor digerabile, poate înlocui carnea de vită sau de porc în alimentație.
Acest pește este o sursă bogată de vitamina D și iod, astfel că se recomandă să se dea pește copiilor ca măsură preventivă pentru rahitism, iar iodul stimulează funcția cerebrală.
Vitaminele B și aminoacizii prezenți în exces în el sunt utile pentru funcționarea stabilă a sistemului nervos, sunt extrem de utile în timpul sarcinii.
Hamsia conține, de asemenea, antioxidanți care reglează nivelul de zahăr din sânge. Este utilă pentru tratamentul, stabilizarea și prevenirea următoarelor boli și afecțiuni: diabet; probleme tiroidiene; oboseală cronică, tulburări nervoase, tulburări gastrointestinale; prevenirea cancerului și aterosclerozei; risc ridicat de infarct și accident vascular cerebral asociat cu boli ale sistemului cardiovascular;
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…