Din cuprinsul articolului
Medicul Elena Voronchuk împărtășește care pește este cel mai util pentru organism în timpul iernii. Expertul explică faptul că atunci când este frig afară, mulți oameni au un impuls irezistibil de a mânca ceva gras pentru a compensa pierderile de energie.
Rezultatul este creșterea în greutate. Dar, potrivit expertului, această problemă poate fi rezolvată într-un mod mult mai ușor prin includerea alimentelor cu grăsimi sănătoase în dietă. Heringul comun este cel mai potrivit pentru aceste scopuri, ai cărui acizi grași sunt benefici pentru organism.
Beneficiile heringului pentru organism în timpul iernii
„Acest pește ieftin este un bun remediu împotriva colesterolului, grăsimilor și tumorilor. Vreau să spun că toate tipurile de pește gras, inclusiv heringul, au un efect benefic asupra corpului uman, protejându-l de ateroscleroză și normalizând funcționarea sistemului cardiovascular”, spune celebrul medic Elena Voronchuk.
Specialistul se referă la cercetările recente ale oamenilor de știință care au descoperit că consumul regulat de hering ajută la înlocuirea colesterolului „rău” cu cel „bun”. Acest lucru înseamnă că persoanele care consumă regulat hering își reduc semnificativ riscul de ateroscleroză, boli vasculare și cardiace.
În plus, s-a constatat că grăsimile conținute în hering suprimă în mod eficient celulele grase numite adilocite. Acest lucru ajută la protejarea organismului împotriva obezității și a diabetului de tip 2, care este în prezent una dintre cele mai frecvente boli ale sistemului hormonal și imunitar.
Studiul a mai arătat că, atunci când fileurile de hering au fost consumate în mod regulat, voluntarii au redus concentrația de produse de oxidare conținute în plasma sanguină. Acest lucru dovedește că acest pește conține antioxidanți care previn apariția tumorilor canceroase, mai explică expertul.
Proprietăți utile ale peștelui gras
Carnea speciilor grase, ca și a altor pești, conține vitamine (A, D, E, F, grupa B), proteine, acizi grași omega-3 și elemente minerale. Principala diferență este conținutul ridicat de grăsimi. Pe acest indicator, care le determină numele, peștele unt depășește nu numai carnea de somon (de 3 ori), ci și carnea de porc.
Conținutul de minerale al delicatesei este deosebit de bogat în fosfor și crom. Este suficient să mâncați 100 de grame de produs pe zi pentru a furniza organismului o doză zilnică de crom, care este necesar pentru buna funcționare a glandelor endocrine.
Delicatesa are un efect benefic asupra diverselor sisteme:
- normalizează metabolismul;
- întărește sistemul imunitar;
- susține activitatea inimii și a vaselor de sânge;
- restabilește activitatea endocrină;
- stabilizează nivelurile hormonale;
- inhibă producția de cortizol – hormonul stresului;
- scade tensiunea arterială;
- reduce de câteva ori riscul de astm;
- crește acuitatea vizuală;
- elimină durerile menstruale;
- slăbește simptomele menopauzei;
- saturează organismul cu energie;
- scade nivelul colesterolului, previne dezvoltarea aterosclerozei;
- elimină constipația;
- îmbunătățește starea generală a pielii, o întinerește la nivel celular
- previne apariția timpurie a ridurilor;
- crește speranța de viață.