Din cuprinsul articolului
Acest pește ieftin este bun pentru sânge și oase. Nu doar somonul este bogat în nutrienți, omega-3, proteine și calciu, ci și peștele mai ieftin. Acest tip de pește pot proteja împotriva bolilor comune și vă pot aduce beneficii sănătății în mai multe moduri – scăderea zahărului din sânge, îmbunătățirea densității osoase și multe altele.
Consumul de sardine, căci despre acest tip de pește este vorba, asigură sațietatea, promovează reglarea optimă a zahărului din sânge și te poate ajuta să menții o greutate sănătoasă. Vitamina B12 este necesară pentru funcționarea neurologică (creier și sistem nervos), iar fierul este necesar pentru transportul oxigenului și sinteza hormonală.
Sardinele. O sursă excelentă de grăsimi omega-3, care au proprietăți puternice antiinflamatoare și de promovare a sănătății. Unele studii arată că consumul mai multor sardine poate crește nivelul de omega-3 și poate reduce nevoia de suplimente de omega-3, notează publicația de sănătate. Consumul de sardine poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima, unele tipuri de cancer și diabet de tip 2.
De exemplu, grăsimile omega-3 au efecte antiinflamatoare și antioxidante puternice. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin și a funcției vaselor de sânge și la reducerea factorilor de risc pentru boli de inimă, cum ar fi hipertensiunea (tensiune arterială ridicată) și niveluri ridicate de lipide (grăsimi) în sânge.
Cercetările arată că o dietă bogată în omega-3 este o modalitate eficientă de a reduce riscul de boli de inimă. Omega-3 ajută la prevenirea aterosclerozei (acumularea de plăci în artere), scad nivelul trigliceridelor și reduc inflamația. O analiză din 2021 a 17 studii a constatat că persoanele cu cele mai ridicate niveluri de omega-3 în sânge erau cu 15% mai puțin probabil să moară din cauza bolilor de inimă.
Multe alte studii au arătat că persoanele care mănâncă în mod regulat pește gras, cum ar fi sardinele, tind să aibă rate mai scăzute de declin cognitiv și anumite tipuri de cancer. De exemplu, o dietă bogată în pește gras este asociată cu un risc redus de cancer de sân, ficat și colorectal.
Sardinele sunt bogate în nutrienți esențiali pentru sănătatea musculo-scheletică, precum proteine, magneziu, vitamina D și calciu. Sardinele sunt unul dintre puținele alimente care reprezintă o sursă importantă de vitamina D, un nutrient care este esențial pentru absorbția calciului și este esențial pentru menținerea sănătății oaselor.
Potrivit oamenilor de știință, conținutul de calciu din 100 g de sardine este echivalent cu cantitatea conținută în aproximativ 400 de mililitri sau 1,7 căni de lapte. Acest lucru face din sardine o sursă excelentă de calciu pentru cei cu intoleranță la lactate. Un alt mod în care sardinele pot proteja sănătatea oaselor este menținerea densității minerale osoase optime. Cercetările arată că dietele bogate în omega-3 sunt asociate cu o densitate osoasă mai mare, a adăugat publicația.
Acest tip de pește sunt, de asemenea, o sursă excelentă de proteine, care este esențială pentru întreținerea și rezistența oaselor, precum și pentru creșterea mușchilor. Acest pește conține proteine ușor digerabile, care sunt importante pentru menținerea unui fizic sănătos.
Proteinele oferă organismului aminoacizii de care are nevoie pentru a construi și menține masa musculară. Pe lângă menținerea sănătății scheletice, vitamina D este esențială pentru funcția imunitară, reglarea inflamației și menținerea nivelului de zahăr din sânge.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…