Din cuprinsul articolului
Un pește ieftin nu este inferior speciilor mai scumpe, mai ales că se distinge prin faptul că este un deținător de recorduri în ceea ce privește conținutul de vitamina D. O porție de 100 de grame de macrou conține până la 161% din respectivul nutrient, notează publicația The Health Site.
Beneficiile macroului
Macroul este una dintre cele mai bune surse de proteine complete și vitamine fără de care nu poți slăbi! O singură bucată de 100 de grame din acest macrou conține jumătate din necesarul zilnic de proteine. În plus, macroul este un tip de carne grasă. Este bogat în acizi grași polinesaturați care îmbunătățesc metabolismul. Datorită cantității mari de proteine și a grăsimilor sănătoase, macroul este sățios pentru o perioadă lungă de timp.
Adăugarea macroului în dieta unei persoane care pierde în greutate ajută la obținerea unor rezultate durabile mai ușoare și mai sănătoase. O porție conține doar 200 kcal. În timpul dietei, macroul este cel mai bine preparat prin coacere.
- Într-un bol separat se amestecă chimenul, curry, coriandrul, condimentele provensale, sarea și piperul.
- Clătiți macroul eviscerat și uscați-l cu prosoape de hârtie.
- Se unge pe ambele părți cu amestecul de condimente rezultat și se dă la frigider pentru 30 de minute.
- Faceți tăieturi verticale pe fiecare carcasă de pește.
- Se așază pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
- Așezați roșiile cherry și o căpățână de usturoi pe margine, împrăștiate.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C, în modul grill la cea mai mare putere, timp de 10 minute.
- Întoarceți și coaceți pentru încă 10 minute.
- Se servește cu felii de lămâie și se ornează cu frunze de pătrunjel.
Pregătit în acest mod, macroul conține multe vitamine, oligoelemente, precum și acizi polinesaturați omega-3, care ajută organismul să întărească sistemul imunitar și să optimizeze metabolismul. Carnea sa, ca și alte specii din acest produs, conține fluor, fosfor și omega-I are proprietăți antioxidante și anticancerigene puternice.
Mai multe beneficii ale macroului
Consumul de macrou poate reduce riscul de a dezvolta patologii canceroase. Mai multe studii clinice au arătat că femeile care consumă în mod regulat pește au mai puține șanse de a dezvolta cancer de sân. În plus, macroul are un efect pozitiv asupra proceselor de regenerare, contribuind la îmbunătățirea stării pielii, părului și unghiilor, scrie sursa.
Printre alte proprietăți benefice ale macroului se numără:
- eliminarea durerilor de cap și de articulații;
- reglarea echilibrului hormonal;
- stimularea activității sexuale;
- curățarea și întărirea pereților vaselor de sânge;
- refacerea lipsei de grăsimi sănătoase și aminoacizi;
- îmbunătățirea funcției cardiace;
- întinerirea pielii;
- accelerarea circulației cerebrale și îmbunătățirea memoriei;
- întărirea oaselor și articulațiilor;
- reducerea glicemiei.