Din cuprinsul articolului
Acest obicei aparent inofensiv prezintă un risc MAJOR pentru inimă. Află de ce
Cu excepția cazului în care vă gătiți toate mesele acasă, probabilitatea de a mânca alimente din cutii de plastic la pachet la un moment dat este mare. Dar un nou studiu sugerează că acest lucru poate prezenta un risc de a dezvolta boli de inimă.
Microplasticel pot afecta sănătatea inimii
Studiul se adaugă unui set tot mai mare de cercetări care constată că microplasticele și substanțele chimice găsite în plastic pot afecta sănătatea inimii.
În ce constată studiul

Cercetătorii au studiat peste 3.000 de persoane despre expunerea lor la plastic și starea de sănătate a inimii. Aceștia au descoperit că persoanele care au fost adesea expuse la plastic – inclusiv consumul alimentelor în cutii de plastic, au avut un risc mai mare de a dezvolta insuficiență cardiacă, o afecțiune cronică în care inima nu a putut pompa suficient sânge pentru a satisface nevoile corpului.
De fapt, cercetătorii au descoperit că oamenii au fost cu 13% mai predispuși să dezvolte insuficiență cardiacă la o expunere mai mare la recipientele de la pachet din plastic.
De ce cutiile alimentare din plastic pot crește riscul de boli de inimă?
Există mai multe teorii în acest sens. Una este că substanțele chimice care sunt emise din aceste cutii de plastic pot fi capabile să modifice microbiota intestinală, care este ecosistemul bacteriilor care trăiesc în intestinul tău, spune Dr. Rigved Tadwakar, cardiolog consultativ.
„Acest lucru poate duce la inflamații și leziuni ulterioare ale inimii”, explică el.
Cercetătorii sugerează, de asemenea, că expunerea la substanțele chimice din plastic în sine poate duce la deteriorarea mușchiului inimii, împreună cu inflamația și stresul oxidativ, dezechilibrul radical liber și antioxidanții din corpul dumneavoastră, ceea ce poate duce la deteriorarea celulelor. Toate sunt „aproape asociate cu bolile cardiovasculare”, au scris cercetătorii.
Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că unele substanțe chimice din plastic au fost direct legate de un risc mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare, inclusiv bisfenolul, o substanță chimică produsă în cantități mari și utilizată în producția de materiale plastice din policarbonat.