Din cuprinsul articolului
Semnal de alarmă pentr 5 boli grave. De cele mai multe ori, căscatul este actul reflex motor care semnalează starea de oboseală a organismului.
Este un gest este cauzat, de asemenea, și de o diminuare a nivelurilor de oxigen din sânge, asociată lipsei de aer proaspăt.
Totuși, atunci când acesta are loc mai mult de o dată pe minut și se succede rapid, avem de-a face cu căscatul excesiv. Această reacție simplă a corpului ar putea semnala o problemă de sănătate.
Fiți atenți dacă căscăți prea des și dacă vă simțiți diferit decât de obicei.
Iată 5 probleme de sănătate din spatele căscatului excesiv:
1. Apnee în somn sau insomnie: Lipsa de somn este unul dintre cei mai comuni factori din spatele căscatului excesiv. Cu toate acestea, această privare ar putea apărea din cauza oricărei stări de sănătate subiacente, cum ar fi apneea în somn sau insomnia.
Apneea în somn este o tulburare de somn potențial gravă în care respirația se oprește și începe în mod repetat. Dacă sforăiți puternic și vă simțiți obosit chiar și după o noapte întreagă de somn, este posibil să aveți apnee în somn, potrivit Clinicii Mayo.
Cu insomnie, este posibil să aveți dificultăți de a adormi, de a rămâne adormit sau de a obține un somn de bună calitate, explică NIH din SUA. Acest lucru se întâmplă chiar dacă ai timp și mediul potrivit pentru a dormi bine.
2. Medicamente: Cascătul excesiv ar putea fi cauzat de anumite medicamente pe care le luați. Anumite antipsihotice sau antidepresive pot provoca căscat excesiv ca efect secundar.
Asigurați-vă că nu consumați niciun astfel de medicament fără prescripție medicală, respectați consumul conform indicațiilor medicului dumneavoastră și solicitați asistență medicală dacă aveți căscat excesiv.
3. Tulburare cerebrală: Căscatul excesiv ar putea indica o tulburare a creierului. Afecțiuni precum boala Parkinson, scleroza multiplă și migrenele pot provoca căscat excesiv.
4. Anxietate sau stres: Căsatul excesiv s-ar putea datora anxietății sau stresului, caz în care căscatul poate fi o modalitate de a face față tensiunii, potrivit experților în sănătate.
5. Infarct: Căscatul excesiv se poate întâmpla în cazul unui atac de cord, dacă aportul de oxigen din jurul corpului este afectat. Cu toate acestea, rețineți că acesta nu este simptomul principal al unui atac de cord și, prin urmare, nu trebuie să intrați în panică.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…