Din cuprinsul articolului
Cancerul se referă la un număr mare de boli caracterizate prin dezvoltarea celulelor anormale care se divid necontrolat și au capacitatea de a se infiltra și distruge țesutul normal al corpului, potrivit clinicii nonprofit Mayo, dedicată practicii clinice, educației și cercetării.
Este important de subliniat că cancerul este a doua cauză de deces în lume și, prin urmare, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a indicat că între 30% și 50% dintre cazurile de cancer pot fi evitate, dar este important să clarificăm că este una este prevenția (mesajul OMS) și un alt lucru foarte diferit este faptul că un aliment în sine este capabil să vindece boala.
Astfel, o modalitate de a preveni boala este consumul de alimente care conțin antioxidanți, deoarece aceste substanțe „blochează activitatea radicalilor liberi care pot deteriora celulele și pot declanșa dezvoltarea cancerului”, potrivit Universității din Piura, din Peru.
Acest lucru se întâmplă și în cazul strugurilor, întrucât Grupul Sanitas din Spania a citat că un studiu al Universității din Leicester, Regatul Unit, prezentat în 2012, a găsit dovezi că resveratrolul (care este prezent în struguri și este un antioxidant) poate ajuta prevenirea cancerului.
„Mai exact, cercetătorii au stabilit că în modelele de laborator o cantitate zilnică din acest compus echivalentă cu două pahare de vin poate înjumătăți rata tumorilor intestinale”.
Renunta la fumat. Fumatul este legat de diferite tipuri de cancer, nu doar de cancerul pulmonar. În plus, în decurs de 20 de minute de la renunțare, tensiunea arterială și ritmul cardiac își revin după creșterea indusă de țigară. În trei luni de la renunțare, circulația sângelui și funcția pulmonară încep să se îmbunătățească. În decurs de un an de la renunțare, riscul de boli de inimă este jumătate față de cel al unui fumător.
Evitați expunerea excesivă la soare. Razele ultraviolete (UV) dăunătoare de la soare pot crește riscul de cancer de piele.
Urmați o dietă sănătoasă. Alegeți o dietă bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și limitați-vă consumul de carne procesată.
Faceți sport în majoritatea zilelor săptămânii. Exercițiile fizice regulate sunt legate de un risc mai scăzut de cancer. Prin urmare, cel mai bine este să încercați să faceți cel puțin 30 de minute de mișcare în majoritatea zilelor săptămânii.
Bea alcool cu moderatie. Pentru adulții sănătoși, asta înseamnă până la o băutură pe zi pentru femeile de toate vârstele și bărbații peste 65 de ani și până la două pahare pe zi pentru bărbații sub 65 de ani.
Păstrați o greutate sănătoasă. Excesul de greutate sau obezitatea crește riscul de cancer.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…