Din cuprinsul articolului
Diabetul de tip 2 este un rezultat direct al unei producții slabe de insulină și al unui nivel ridicat de zahăr din sânge. Insulina este un hormon care reglează nivelul de zahăr din sânge. Dar în cazul diabetului de tip 2, celulele nu absorb insulina în mod corespunzător.
Acest lucru face ca nivelul de zahăr din sânge să crească, o complicație care reprezintă o amenințare serioasă pentru organism. Zahărul din sânge crește ca răspuns la alimente, așa că, dacă aveți diabet de tip 2, trebuie să consumați alimente care încetinesc creșterea zahărului din sânge după mese.
S-a demonstrat că anumite alimente au un efect pozitiv în scăderea nivelului ridicat de zahăr din sânge. Printre acestea se numără un fruct uscat.
„Oamenii de știință și-au propus să studieze efectul consumului regulat de stafide închise la culoare, în comparație cu gustările procesate alternativ, asupra nivelului de glucoză (glicemie) și a altor factori de risc cardiovascular la pacienții cu diabet de tip 2. Participanții la studiu care au consumat stafide au avut o reducere semnificativă a glicemiei după 1 oră.
În plus, în comparație cu participanții la studiu care au consumat gustări ambalate, cei care au consumat stafide au avut o reducere de 19% a glicemiei la post și o reducere de 0,12% a HbA1c, deși aceste din urmă rezultate nu au atins semnificația statistică”, spune nutriționistul dietetician Igor Strokov.
De asemenea, s-a înregistrat o reducere a tensiunii arteriale în grupul care a consumat stafide. Mulți oameni au diabet de tip 2 fără ca măcar să suspecteze boala. Acest lucru se datorează faptului că simptomele nu te fac neapărat să te simți rău.
Simptomele includ:
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…