Acest fruct este un adevărat elixir al tinereții. Potrivit studiilor, rodia ţine la distanţă bolile de inimă, ne scapă de stres şi previne îmbătrânirea.
O doză zilnică de rodie ar putea încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului, susţine un studiu care a costat două milioane de lire sterline.
Un extract din fruct, care includea atât miez cât şi coja şi seminţe, a fost dat celor 60 de voluntari participanţi la experiment, în fiecare zi, timp de o lună. Cercetătorii au monitorizat apoi activitatea substanţelor chimice ale rodiei în corp.
Ei au descoperit o reducere semnificativă a deteriorării celulelor creierului, muşchilor şi pielii.
“Suntem foarte încântaţi de rezultatele acestui studiu, care credem că demonstrează că un consum regulat din acest extract de rodie poate încetini procesul de oxidare al ADN-ului. Faptul că am putea fi capabili să prevenim acest proces ar însemna un progres semnificativ”, a declarat conducătorul studiului, medicul Sergio Streitenberger.
Scade tensiunea arterială
Consumul de rodii protejează corpul de bolile de inimă, pentru că previne depunerile de pe artere. De asemenea, rodiile scad colesterolul rău şi îl cresc pe cel bun. În cazul celor care suferă de hipertensiune, cercetările au arătat că, dacă beau zilnic 50 ml suc din aceste fructe, tensiunea sistolică scade cu până la 5%.
Elixir al tinereții. Vă fereşte de tumori
Studiile au arătat că substanţele din rodie apără organismul de cancerul de sân şi de cel de plămâni. În acelaşi timp, fructul încetineşte evoluţia cancerului ce afectează prostata.
Utilă în caz de afecţiuni respiratorii
Cei care beau suc de rodii au un mai mic deficit de oxigen transportat către inimă în momentul activităţilor fizice, în comparaţie cu cei care nu consumă un astfel de suc. Acesta creşte cantitatea de sânge pompată către inimă, de aceea, pacienţilor cu boli de inimă li se recomandă să bea câteva pahare din acest suc pe săptămână. Colesterolul crescut este o altă afecţiune care poate fi reglată cu ajutorul sucului de rodii, deoarece acesta inhibă oxidarea lipoproteinelor cu densitate scăzută.
Tratarea disfuncţiilor erectile este un alt beneficiu al sucului de rodii descoperit recent. Studiile arată că radicalii liberi sunt legaţi de disfuncţiile erectile, însă concentraţia de antioxidanţi din rodii pare să amelioreze această afecţiune atunci când se urmează o dietă cu suc de rodii timp îndelungat.
Elixir al tinereții. Extractul, folosit în tratamentul artritei
Sucul fructelor de rodie ajută la tratarea bolnavilor care suferă de afecţiuni respiratorii. Acesta întăreşte imunitatea persoanelor predispuse la infecţii respiratorii, e eficient în eliminarea unor virusuri, vindecă răguşeala, având proprietăţi calmante şi antiinflamatorii (se recomandă gargara cu suc de rodie în cazul răguşelii), reduce febra.
Artrita poate fi şi ea ameliorată cu ajutorul rodiilor, deoarece celulele cartilaginoase umane răspund la extractul de rodii. Inflamaţiile sunt reduse, şi enzimele care distrug cartilagiul devin inactive.
Sucul de rodii este un remediu excelent şi împotriva stresului şi a oboselii.
Pentru a vă bucura de gustul rodiilor, le puteţi consuma proaspete sau sub formă de suc neîndulcit. Se recomandă, pentru a evita creşterea zahărului în sânge, să se combine în părţi egale sucul proaspăt de rodii cu apă plată. Ca să vă bucuraţi de efectele antiîmbătrânire ale sucului de rodii, stropiţi din belşug cu el salatele de fructe. De asemenea, puteţi adăuga o mână de boabe din rodii într-o salată de verdeţuri. Îi va da un gust delicios.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…