Acest fruct delicios curăță sângele de colesterol și previne demența

Peste 35 de milioane de pacienți din întreaga lume suferă de demență. Cea mai frecventă formă a acestei boli este boala Alzheimer, care este dificil de tratat.

De aceea, medicii și oamenii de știință acordă o importanță deosebită măsurilor preventive, și nu numai de natură medicală. Specialiștii de la Centrul Medical al Universității din Cincinnati au reușit să identifice experimental efectele benefice ale consumului regulat de căpșuni asupra abilităților cognitive ale unei persoane.

Căpșuni pentru a preveni demența și a purifica vasele de plăcile de colesterol

Deteriorarea memoriei, a capacității de a învăța și de a procesa informații externe apare din cauza dezvoltării bolii comentate. Treizeci de voluntari de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 50 și 65 de ani, cu simptome primare de deteriorare cognitivă, au fost invitați să participe la experiment.

Cercetătorii au evaluat starea de sănătate a participanților și au prelevat probe de sânge pentru analize, după care voluntarii au fost împărțiți în două grupuri. În primul grup, participanții au consumat pulbere de căpșuni uscate în timpul micului dejun. Membrii celui de-al doilea grup de control au primit un placebo cu un gust și un miros similare.

După trei luni, toți participanții la studiu au fost invitați să se supună unui test cognitiv. Voluntarii din primul grup, care au consumat pulbere de căpșuni dimineața, au avut performanțe semnificativ mai bune la aceste sarcini decât omologii lor din grupul de control, care au primit un placebo.

Oamenii de știință au observat, de asemenea, o îmbunătățire a sănătății mentale a participanților din grupul experimental și o reducere a semnelor de depresie.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

În plus, consumul regulat de căpșuni a contribuit la îmbunătățirea sistemului lor vascular, normalizând nivelul colesterolului din sânge și curățând fluxul sanguin de depozitele de grăsime – plăcile de colesterol.

Oamenii de știință descriu evoluția experimentului într-un articol publicat în revista Nutrients. Căpșunile afectează corpul uman și în alte câteva moduri.

Ele cresc imunitatea și ajută la recuperarea mai rapidă după o boală. Accelerează metabolismul și curăță organismul de deșeuri și toxine. Au un efect diuretic, ameliorează constipația și afectează pozitiv buna funcționare a întregului tract gastrointestinal.

Ameliorează anemia, sunt utile în hipertensiune, deoarece ajută la reducerea tensiunii arteriale. Influențează acuitatea vizuală. Participă la eliminarea bilei stagnante din organism. Ca antioxidant, influențează procesul de îmbătrânire, încetinindu-l. Acționează ca un afrodisiac puternic, conchide sursa.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

8 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

27 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

48 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: