Acest fruct delicios curăță sângele de colesterol și previne demența

Peste 35 de milioane de pacienți din întreaga lume suferă de demență. Cea mai frecventă formă a acestei boli este boala Alzheimer, care este dificil de tratat.

De aceea, medicii și oamenii de știință acordă o importanță deosebită măsurilor preventive, și nu numai de natură medicală. Specialiștii de la Centrul Medical al Universității din Cincinnati au reușit să identifice experimental efectele benefice ale consumului regulat de căpșuni asupra abilităților cognitive ale unei persoane.

Căpșuni pentru a preveni demența și a purifica vasele de plăcile de colesterol

Deteriorarea memoriei, a capacității de a învăța și de a procesa informații externe apare din cauza dezvoltării bolii comentate. Treizeci de voluntari de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 50 și 65 de ani, cu simptome primare de deteriorare cognitivă, au fost invitați să participe la experiment.

Cercetătorii au evaluat starea de sănătate a participanților și au prelevat probe de sânge pentru analize, după care voluntarii au fost împărțiți în două grupuri. În primul grup, participanții au consumat pulbere de căpșuni uscate în timpul micului dejun. Membrii celui de-al doilea grup de control au primit un placebo cu un gust și un miros similare.

După trei luni, toți participanții la studiu au fost invitați să se supună unui test cognitiv. Voluntarii din primul grup, care au consumat pulbere de căpșuni dimineața, au avut performanțe semnificativ mai bune la aceste sarcini decât omologii lor din grupul de control, care au primit un placebo.

Oamenii de știință au observat, de asemenea, o îmbunătățire a sănătății mentale a participanților din grupul experimental și o reducere a semnelor de depresie.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

În plus, consumul regulat de căpșuni a contribuit la îmbunătățirea sistemului lor vascular, normalizând nivelul colesterolului din sânge și curățând fluxul sanguin de depozitele de grăsime – plăcile de colesterol.

Oamenii de știință descriu evoluția experimentului într-un articol publicat în revista Nutrients. Căpșunile afectează corpul uman și în alte câteva moduri.

Ele cresc imunitatea și ajută la recuperarea mai rapidă după o boală. Accelerează metabolismul și curăță organismul de deșeuri și toxine. Au un efect diuretic, ameliorează constipația și afectează pozitiv buna funcționare a întregului tract gastrointestinal.

Ameliorează anemia, sunt utile în hipertensiune, deoarece ajută la reducerea tensiunii arteriale. Influențează acuitatea vizuală. Participă la eliminarea bilei stagnante din organism. Ca antioxidant, influențează procesul de îmbătrânire, încetinindu-l. Acționează ca un afrodisiac puternic, conchide sursa.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

3 minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Citeste si: