Sari la conținut

ACEST condiment anti-colesterol deschide arterele înfundate și crește fluxul sanguin. Previne și CANCERUL

beneficiile scorțisoarei
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Consumul de scorțișoară și statine poate provoca probleme hepatice

ACEST condiment anti-colesterol deschide arterele înfundate și crește fluxul sanguin.

Depunerile de colesterol sau de placă, substanțele grase, calciul și inflamația sunt de obicei motivele înfundate ale vaselor de sânge majore care furnizează sânge și oxigen către inimă.

Cunoscută sub numele de boală coronariană, semnele și simptomele apar atunci când inima nu primește suficient sânge bogat în oxigen. Provoacă dureri în piept sau angină și dificultăți de respirație. O blocare completă a fluxului sanguin poate provoca un atac de cord.

Semne și simptome ale arterelor înfundate

Câteva semne și simptome ale arterelor înfundate și blocate pe care le puteți simți în fiecare zi sunt:

  • Durere toracică sau angină: provoacă o presiune imensă sau strângere în piept, provocând greutate și neliniște. Durerea toracică apare de obicei pe partea mijlocie sau stângă a toracelui și emoțiile puternice pot declanșa angina. Durerea dispare de obicei în câteva minute după încheierea evenimentului declanșator.
  • Respirație: s-ar putea să simți că nu poți să-ți tragi respirația, chiar și atunci când nu faci mișcări de mare intensitate.
  • Oboseală: dacă inima ta nu poate pompa suficient sânge pentru a satisface nevoile corpului tău, s-ar putea să te simți neobișnuit de obosit și obosit tot timpul.
  • Infarct: Când arterele sunt complet blocate, provoacă un atac de cord. Atacul de cord provoacă durere sau presiune zdrobitoare, dureri de umăr sau braț, dificultăți de respirație și transpirație extremă. Medicii cred că femeile pot avea simptome mai puțin tipice, cum ar fi dureri de gât sau maxilare, greață și oboseală.

Cum să desfundați arterele folosind un condiment puternic?

Scorțișoara este un condiment puternic care poate ajuta de unul singur la eliminarea radicalilor liberi, la îmbunătățirea nivelului lipidelor din sânge și la reducerea adunării trombocitelor din sânge datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

Folosit pe scară largă în bucătăriile asiatice și occidentale, acest condiment vechi de peste 2.000 de ani a fost recoltat și folosit în medicina tradițională în Indonezia, China, Vietnam și Sri Lanka.

Scorțișoara este extrasă din scoarța interioară a multor copaci veșnic verzi care aparțin genului Cinnamomum. Diverse uleiuri, extrase din scoarță, rădăcini și frunze, sunt, de asemenea, folosite pentru diferite tratamente tradiționale.

Potrivit Healthline, vă puteți crește cu ușurință consumul de condimente adăugând aceste arome versatile la fulgi de ovăz, supe, tocane și aproape orice alt fel de mâncare la care vă puteți gândi.

Experții în sănătate spun că scorțișoara poate relaxa vasele de sânge, astfel încât acestea să poată crește circulația sângelui, permițând mai mult sânge să curgă, ducând în cele din urmă la scăderea tensiunii arteriale.

Studiile au identificat că proprietatea vasorelaxantă a scorțișoarei datorită producției de oxid nitric permite creșterea fluxului sanguin și duce la scăderea tensiunii arteriale la acești pacienți. Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină, scorțișoara are și efecte pozitive asupra metabolismului lipidelor.

Alte beneficii ale scorțișoarei

Alte câteva beneficii ale scorțișoarei includ:

  • Echilibrarea nivelului de zahăr din sânge: Scorțișoara este binecunoscută pentru proprietățile sale de scădere a zahărului din sânge. Condimentul scade cantitatea de zahăr care intră în sânge după masă, interferând cu diferite enzime digestive care încetinesc descompunerea carbohidraților în tractul digestiv.
  • Reduce riscul de boli degenerative: Bolile degenerative precum Alzheimer, Parkinson și demența sunt caracterizate prin pierderea funcționării celulelor nervoase. Potrivit studiilor, scorțișoara are anumiți compuși descoperiți care opresc acumularea unei proteine numite tau în creier, care provoacă aceste boli neurodegenerative.
  • Poate preveni cancerul: Scorțișoara și extractele sale sunt cunoscute pentru utilizarea lor potențială în prevenirea și tratamentul cancerului. Condimentul acționează prin reducerea creșterii celulelor canceroase și a formării vaselor de sânge în tumori și pare a fi toxic pentru celulele canceroase, provocând moartea celulelor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel