Din cuprinsul articolului
Metabolismul este un set de procese fizice și chimice, în care celulele sunt responsabile de transformarea nutrienților din alimente în energia necesară organismului pentru a-și îndeplini toate funcțiile vitale.
Pe listă se află respirația, circulația sângelui, reglarea temperaturii corpului, contracția musculară, digestia alimentelor și a nutrienților, eliminarea deșeurilor prin urină și fecale și funcționarea creierului și a nervilor, potrivit Bibliotecii Naționale a Statelor Unite.
Când o persoană mănâncă un aliment, enzimele descompun proteinele în aminoacizi, cum ar fi grăsimile în acizi grași, iar carbohidrații în zaharuri simple, cum ar fi glucoza. Acești compuși sunt absorbiți de sânge, care îi distribuie în celule. Acolo, alte enzime accelerează sau reglează reacțiile chimice necesare pentru ca energia să fie metabolizată, procesată și stocată, explică portalul Vida y Salud.
Dovezile științifice indică faptul că de-a lungul anilor metabolismul încetinește. Revista Science concluzionează că, în primele luni de viață, metabolismul este atât de eficient încât un copil de un an arde caloriile cu 50% mai repede decât un adult. Apoi, în fiecare an încetinește cu 3% până când persoana împlinește vârsta de 20 de ani, vârsta la care se stabilizează.
Consumul unor alimente ar ajuta la accelerarea acestui proces si se spune ca unul dintre ele este ceaiul verde, care se remarca prin proprietatile antioxidante.
Business Insider asigură că consumul acestei băuturi ajută la pierderea în greutate în mai puțin timp deoarece crește temperatura corpului, accelerează metabolismul celular și, prin urmare, elimină o cantitate mai mare de țesut adipos.
El citează un studiu de 12 săptămâni în care voluntarii care au combinat un obicei zilnic de patru până la cinci căni de ceai verde cu un antrenament de 25 de minute și au slăbit în medie cu 2 kg în plus și au avut mai puțină grăsime pe burtă decât cei care nu au băut ceai.
„Conține catechina, un antioxidant polifenolic care favorizează eliberarea grăsimii din celulele adipoase, care formează elementul constitutiv al țesutului adipos”, spune sursa menționată mai sus. În plus, ajută la accelerarea capacității ficatului de a transforma grăsimea în energie.
Portalul Healthline se asigură că, deoarece este o băutură care poate crește rata metabolică pe termen scurt, de aceea ajută la slăbit. „Multe studii au arătat că ceaiul verde produce o scădere a grăsimii corporale, în special în zona abdomenului”, spune acest site.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…