Ce anume trebuie evitat în timpul caniculei. Pentru a păstra sănătatea organismului și a creierului în vreme caldă, este important să ne ferim de alimentele grele și să alegem o dietă ușoară și hidratantă.
Prin protejarea organismului, se pot preveni afecțiunile de sănătate generate de temperaturile ridicate și de stresul asociat. Vlad Ciurea accentuează asupra importanței consumului de hrană ușoară pe timp de vară.
Se recomandă consumul de salate și băuturi ușoare, care nu energizează. Se recomandă să se consume des și în cantități mici, evitându-se mâncărurile grase, prăjite sau prea procesate, care sunt dificil de digerat și care adaugă stres unui organism deja solicitat de căldură.
„Trebuie să ne protejăm și ne protejăm întreg organismul, inclusiv funcția de comandă cerebrală, prin ceea ce mâncăm și cum ne hidratăm. În primul rând mâncarea trebuie să fie foarte ușoară.
Nu degeaba s-au inventat aceste salate. Cât mai multe salate, cât mai multe băuturi ușoare, nu energizante, cât mai multe cantități limitate la mese, adică mese cât mai dese, cu cantități limitate.
O serie întreagă de lucruri trebuie îndepărtate. Tot ceea ce înseamnă grăsimile, toate acele mâncăruri prăjite, supraprocesate, acei minunați mititei care ne plac, poate seara, sau doar duminică la grătar, dar dacă vrei să muncești, nu poți mânca o asemenea mâncare despre care noi spunem că este grea pentru metabolism, pentru organism, pentru că deja organismul este supus unui stres din cauza căldurii, din cauza circulației, din cauza stresului, în funcție de activitatea fiecăruia, și mai venim și cu o mâncare foarte grea care o să cadă ca un bolovan în stomac.
Ce se întâmplă în perioadele acestea de caniculă? Se golește creierul de activitate vasculară și o mâncare foarte grea care cade în stomac duce la fenomene de ischemie coronariană și cerebrală, deci funcțiile nu mai merg în condiții normale”, a afirmat celebrul neurochirurg la Antena 3.