Sari la conținut

Acest aliment reduce inflamațiile din organism și întărește imunitatea

Unul dintre produsele noastre familiare este un adevărat superaliment, adică unul care aduce beneficii maxime organismului – reduce inflamația în organism și întărește imunitatea. Dr. Pamela Mason împărtășește că acest aliment sunt ciupercile.

Ciuperci pentru reducerea inflamației și întărirea imunității

Două tipuri de ciuperci stimulează sistemul imunitar, ajută sănătatea mentală și sunt bune pentru inimă.

„Ciupercile au câștigat recent o popularitate imensă în lumea sănătății și a bunăstării, deși legătura lor cu sănătatea este cunoscută de mult timp. Medicina tradițională chineză folosește ciupercile pentru proprietățile lor terapeutice datorită conținutului lor de beta-glucani (un tip de fibre alimentare) legat de sănătatea inimii și a sistemului imunitar”, spune cercetătorul Damian Bove.

Există peste 10 000 de specii de ciuperci în întreaga lume, dintre care unele sunt comestibile, iar altele nu. Două specii de ciuperci care au primit o atenție deosebită sunt ciuperca arici (coama leului) și ciuperca reishi.

Studiile de laborator au arătat că ciuperca arici poate contribui la stimularea activității sistemului imunitar intestinal. Cercetările ulterioare au arătat că proteinele din aceste ciuperci promovează creșterea bacteriilor intestinale benefice care întăresc sistemul imunitar. De asemenea, s-a raportat că ciupercile reishi pot îmbunătăți funcția imunitară.

„Ciuperca arici promovează, de asemenea, sănătatea mintală. Într-un studiu mic, de patru săptămâni, controlat cu placebo, efectuat pe femei cu o varietate de probleme de sănătate, inclusiv simptome de menopauză și o calitate slabă a somnului, participantele care au luat extractul au raportat o iritabilitate și o anxietate mai scăzute decât cele din grupul placebo”, spune cercetătorul.

Dr. Pamela Mason, cercetător nutriționist, spune că există dovezi că ciupercile au beneficii în ceea ce privește reducerea inflamației, îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și a sănătății cognitive.

Unul dintre cele mai importante efecte ale ciupercii reishi este că vă poate întări sistemul imunitar.

„Deși unele detalii nu au fost încă stabilite, cercetările sugerează că reishi poate afecta celulele albe din sânge, care sunt părți importante ale sistemului imunitar. În plus, aceste studii arată că unele forme de reishi pot modifica căile inflamatorii în celulele albe din sânge”, adaugă specialistul.

Această ciupercă are un efect analgezic și calmant, relaxează mușchii, suprimă spasmele, crește rezistența organismului la lipsa de oxigen și la temperaturile scăzute, determină o scădere de durată a tensiunii arteriale, îmbunătățește diureza, are un efect hepatoprotector, calmează scurtarea respirației, oprește tusea, favorizează secreția de flegmă.

Polizaharidele din compoziția reishi reduc nivelul zahărului din sânge, inhibă dezvoltarea pneumococilor, streptococilor de grup A și a virusului gripal. Substanțele conținute în această ciupercă îmbunătățesc funcția hepatică, promovează detoxifierea organismului, au un efect calmant asupra sistemului nervos, ameliorează durerea și inflamația.

Ea conține de 10 ori mai mult germaniu organic decât celebrul ginseng . Este substanța biologic activă care stimulează producția de interferon în organism, ajută la identificarea și neutralizarea celulelor bolnave și îmbunătățește funcția sistemului imunitar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel