Sari la conținut

Otrava din toate farfuriile. Studiile au confirmat că acest aliment atât de popular cauzează, întreține și agravează cancerul

Un studiu de peste 9 ani a tras linie și a dat verdictul. E cunoscută relația de prietenie dintre zahăr și cancer, dar până acum nu s-a dat o confirmare clară. Însă savanții au făcut o descoperire uluitoare, după un studiu care a durat 9 ani.

Scopul studiului a fost de a demonstra ce efecte sunt asupra metabolismului. Cunoaștem că aproape toate celulele din corp au nevoie de energie, pe care și-o iau din alimente. Dar și celulele canceroase au nevoie de zahăr pentru a crește. Ele absorb mult mai multă glucoză decât celulele sănătoase și procesul de transformare a glucozei în acid lactic este mult mai mare.

Savanții îl numesc ”efectul Warburg” și spun că are legătură cu creșterea accelerată a celulelor canceroase, dar nu se știe deocamdată dacă acest efect este simptom sau cauză pentru cancer.

S-a propus tăierea de pe listă a zahărului, ca să nu mai hrănească celulele canceroase, dar nu există posibilitatea de a trimite energie doar la celulele sănătoase.

De aceea, mecanismul biologic din spatele metabolismului glucozei este important. Acolo e cheia ”înfometării” celulelor cancerigene, în timp ce cele sănătoase să funcționeze. Încă nu s-a ajuns acolo, dar acest studiu i-a dus pe cercetători cu un pas mai aproape.

”Studiile noastre au arătat cum consumul constant de zahăr hrănește celulele cancerigene și le dezvoltă”, a declarat cercetătorul Johan Thevelein, de la Universitatea de prestigiu Leuven, Belgia.

”Descoperirea noastră reprezintă o verigă importantă pentru viitoarele studii, care vor putea avea o țintă precisă și relevantă.”

Echipa de cercetare a publicat studiul în publicația ”Nature Communications.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel