Categories: Expertul zilei

Acest aliment e otravă pe pâine și trebuie să dispară din alimentația oricăruia dintre noi. Avertizarea unui medic oncolog

Alimentul cancerigen pe care ar trebui să-l evităm cu toții. Deși cauza precisă a cancerului nu a fost încă identificată, iar norocul joacă un rol semnificativ în apariția bolii, există anumiți factori de risc care pot fi controlați pentru a reduce probabilitatea de a dezvolta această afecțiune.

Într-un interviu pentru EVZ.RO, oncologul Cătălin Costovici a discutat despre motivul pentru care apare cancerul și ce măsuri putem lua pentru a ne proteja.

„Cancerul este ca o ruletă rusească în care suntem cu toții implicați. Fiecare dintre noi poate dezvolta cancer la un moment dat. Depinde de noroc. Majoritatea cazurilor sunt rezultatul hazardului pur”, a explicat medicul.

Impactul alimentelor procesate asupra sănătății

Totuși, există anumite tipuri de cancer, în special cele digestive, care sunt strâns legate de dieta noastră, mai ales de consumul excesiv de alimente procesate. Oncologul atrage atenția că, pentru a ne reduce riscul de cancer, ar trebui să eliminăm complet carnea procesată din alimentație. ”

”Carnea procesată trebuie să dispară din alimentația oricăruia dintre noi: salamurile, cârnaţii, crenvurștii, parizerul, mezelurile cu carnea mărunţită. Este cea mai nenorocită, e otravă, pentru că procesarea în sine înseamnă și niște stabilizatori, coloranți, celebrele Euri. Iar efectul lor e cumulativ în timp şi, în zeci de ani, aceste efecte, sunt otravă pe pâine, sau fără pâine. Și pâinea are stabilizatori, emulgatori și o grămadă de lucruri”, a atras atenția oncologul.

Procesarea alimentelor nu doar că implică aditivi dăunători, dar aceste substanțe, consumate pe termen lung, se acumulează în organism, provocând daune majore. „Practic, consumăm otravă sub formă de alimente procesate”, subliniază medicul. În plus, chiar și pâinea, un aliment de bază, conține stabilizatori și emulgatori care contribuie la acest efect nociv.

Stresul zilnic agravează situația

Pe lângă dieta nesănătoasă, stresul constant la care suntem expuși zi de zi joacă și el un rol important în creșterea riscului de cancer. „Combinația dintre o alimentație nesănătoasă și stres cronic este un adevărat ‘cocktail’ periculos care poate duce la apariția cancerului”, a avertizat dr. Cătălin Costovici.

În ceea ce privește pacienții diagnosticați cu cancer, medicul a vorbit despre importanța unei alimentații echilibrate, care să includă carne și lactate. În pofida unor teorii care sugerează că pacienții cu cancer ar trebui să evite aceste alimente, dr. Costovici consideră că acestea sunt esențiale.

„Teoria conform căreia pacienții oncologici ar trebui să renunțe la carne și lactate este pur și simplu o fantezie fără bază științifică. Pacienților le recomandăm să adopte o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume, dar care să includă și carne.”

Carnea este o sursă importantă de proteine, esențială în special pentru pacienții supuși tratamentelor oncologice intense. Proteina animală, în special, este de calitate superioară și ajută la refacerea organismului, inclusiv a sistemului hematologic, astfel încât pacienții să poată continua tratamentele ulterioare fără probleme.

Recent Posts

Planta banilor îți asigură succesul financiar dacă o ții în acest loc din casă

Planta banilor și simbolistica ei. În tradiția feng shui, anumite plante sunt considerate a amplifica…

2 ore ago

Cele mai bune alimente la menopauză. Compensează pierderile de estrogen și reglează hormonii natural

Alimente cu estrogen natural. Estrogenul este un hormon esențial în organismul feminin, având roluri cruciale,…

3 ore ago

Vitamina care scade tensiunea mare și ajută la prevenirea unui AVC

Vitamina care scade tensiunea mare. Un studiu clinic recent, realizat pe peste 20.000 de adulți…

3 ore ago

Cele mai puternice ritualuri pentru noroc și abundență în casă. Lidia Fecioru: ”Seara sunt cele mai eficiente”

Ritualuri pentru noroc și bunăstare în casă: sfaturile bioenergoterapeutului Lidia Fecioru. În cadrul emisiunii Adevăruri…

4 ore ago

Rugăciune făcătoare de minuni. Preot: Rostește aceste 4 cuvinte 2 săptămâni la rând și vei vedea minunea

Rugăciunea făcătoare de minuni a părintelui Iosif Trifa. Părintele Iosif Trifa este cunoscut mai ales…

5 ore ago

Simptomele premergătoare infarctului. Apar cu câteva săptămâni sau chiar luni înainte

Un atac infarct apare fără semne premergătoare, deși acestea pot fi subtile sau ușor de…

5 ore ago

Citeste si: