Această vitamină, consumată în exces, poate cauza un dezechlibru hormonal. Cum să o administrezi în mod corect?

În timp ce unele vitamine și suplimente alimentare nu prezintă riscuri și restricții în modul de administrare, există câteva substanțe ce pot afecta în mod negativ organismul, dacă sunt consumate în exces. Un medic nutriționist atrage atenția asupra unei vitamine care poate cauza un dezechilibru hormonal, dacă este administrată necorespunzător. Despre ce vitamină este vorba și cum poți evita aceste riscuri?

Mihaela Bilic, renumit medic nutriționist și expert în boli metabolice, susține că administrarea excesivă a suplmentelor de vitamina D poate cauza un dezechilibru hormonal, pe lângă alte caracteristici negative. Medicul a atras atenția că organismul este capabil să sintetizeze această vitamină pe cont propriu, motiv pentru care persoanele trebuie să fie atente în momentul consumului de suplimente cu vitamina D, potrivit Digi24.

„La capitolul vitamina D, atenţie mare la suplimente, pentru că nu numai că pot deregla nivelul vitaminei D în organism, dar vitamina D este foarte strâns legată de nivelul calciului, de activitatea hormonală şi mai ales de parathormon, un hormon sintetizat de paratiroide, şi atunci, în momentul în care noi aducem din exterior cantităţi mari de vitamina D, automat paratiroidele se opresc din sinteză, s-ar putea să ne trezim cu un nivel de calciu ridicat în sânge şi cu risc de calculi renali sporit şi atunci, toate aceste lucruri, fără o indicaţie a unui medic, fără un nivel al vitaminei D în organism detectat de nişte analize, pot să facă mai mult rău decât bine”, a arătat medicul nutriţionist.

Avem nevoie de prezenţa grăsimilor în dietă şi când spun grăsimi spun, iată, apropo de vitamina D, avem vitamina D în mod natural, amestecată cu vitamina A, în grăsimea din lapte, tot ce înseamnă brânzeturi, în ficat, în peştele gras, în ou şi atunci aceste alimente, mai ales în sezonul rece, nu trebuie să lipsească din meniul nostru”, afirmă Mihaela Bilic, la Digi24.

 

 

 

Recent Posts

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

3 minute ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

13 minute ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

32 de minute ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

o oră ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

2 ore ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

2 ore ago

Citeste si: