Potrivit unui studiu realizat de catre Institutul National de cercetare a Cancerului din SUA, dar si unor cercetari realizate la Spitalul Universitar de Copii din Heidelberg, Germania – genisteina, un derivat continut in plante pe baza de izoflavonoizi are abilitatea de a distruge celulele canceroase atacandu-le mecanismul lor de hranire si reproducere, ceea ce inseamna ca, dupa un timp, acestea vor fi anihilate. Soia organica fermentata distruge celulele canceroase.
Potrivit lui Dr. Mercola consumul celor mai multe dintre produsele de soia a fost legat de cancerul la san si de afectarea negativa a creierului cu o singura exceptie: soia organica fermentata. „Poate ca ati auzit de durata mare de viata a japonezilor si a faptului ca rata de imbolnavire cu cancer este mai mica decat in randul americanilor iar acest lucru se datoreaza consumului de soia – insa ei consuma soia fermentata”, a subliniat Mercola.
Beneficiile consumului de supa Miso:
– actioneaza asemenea unui antioxidant puternic, protejand celulele de atacul radicalilor liberi din radiatii si poluanti chimici;
– impiedica cresterea nivelului de estrogen in organism;
– poate reduce simptomele asociate cu menopauza si ajuta la prevenirea pierderii calitatii osoase;
– inhiba aparitia trombozei si previne atacul cerebral, atacul cardiac si arteroscleroza;
– datorita proprietatilor antiinflamatorii pe care le are poate ajuta la tratarea artritelor si a bolilor reumatice.
Ingredientele supei Miso (foloseste doar produse organice)
– 3 linguri de pasta miso;
– ½ ghimbir proaspat;
– ½ ceasca de ceapa verde maruntita;
– un catel de usturoi curatat si zdrobit;
– o lingura de ulei de cocos.
Cum sa prepari supa Miso
Pune uleiul de cocos intr-o oala si pune-o pe foc mediu.
Adauga usturoiul si ceapa si lasa-le sa se rumeneasca timp de cinci minute (amesteca adesea).
Adauga patru cesti de apa si ghimbirul si asteapta sa dea in clocot.
Adauga pasta miso si amesteca pana se dizolva.