Din cuprinsul articolului
Cancerul pulmonar este unul dintre cele mai importante cancere ucigașe din lume. Acest tip de cancer curmă mai multe vieți decât cele mai comune trei tipuri de cancer (colon, sân și pancreas) la un loc. Numărul deceselor cauzate de cancer pulmonar continuă să crească din cauza lumii toxice în care trăim. Corpurile noastre nu au fost concepute pentru a gestiona poluanții toxici, substanțele chimice procesate și organismele/hormonii modificați genetic care există astăzi în lume.
În loc să introduceți alte medicamente de inginerie chimică în corpul dumneavoastră, vă puteți reduce riscul de cancer și puteți ucide celulele canceroase cu ierburi.
Pătrunjelul este una dintre cele mai bune plante medicinale pentru a-i ajuta pe cei cu cancer pulmonar. Este mai mult decât o garnitură pe bază de plante pe farfurii de restaurant. Studiile au arătat că antioxidanții de pătrunjel sunt unii dintre cei mai buni pentru combaterea naturii inflamatorii a celulelor canceroase.
Utilizarea pătrunjelului în civilizațiile străvechi
Proprietățile curative ale pătrunjelului nu sunt noi. Pătrunjelul a fost folosit de diferite civilizații de sute de ani.
A fost folosit de romani pentru a elimina mirosurile cadavrelor înainte de înmormântare, iar mestecatul a fost de mult o modalitate de a-ți împrospăta în mod natural respirația.
Pătrunjelul a fost folosit și ca diuretic natural pentru a ajuta la remedierea problemelor digestive.
Proprietățile miraculoase ale pătrunjelului
Pătrunjelul este incredibil de bogat în antioxidanți și flavonoide care ucid celulele canceroase.
Acești antioxidanți includ apigenina, luteolina, cumarinele și quercetina, printre alții. Unele dintre acestea ajută la deschiderea căilor antioxidante pentru a lupta împotriva radicalilor liberi, în timp ce altele inhibă migrarea tumorii și metastazele.
Ceilalți nutrienți din pătrunjel, cum ar fi manganul, vitamina C, zincul, magneziul, potasiul și calciul, lucrează separat pentru a reduce daunele oxidative și pentru a reduce toxicitatea renală și hepatică.
Deschiderea căilor de detoxifiere este una dintre cele mai bune modalități de a reduce cantitatea de agenți care cauzează cancer din organism.
Clorofila este cunoscută pentru că ajută la formarea globulelor roșii, dar ajută și la detoxifierea metalelor grele din organism.
Toxinele din metale grele se află în mediul înconjurător și în alimentele pe care le consumăm, așa că suntem expuși constant la ele. Ele pot perturba funcția corectă a creierului, rinichilor și ficatului, pe lângă alte organe vitale.
Clorofila ajută la stabilirea unui echilibru al pH-ului neutru în organism, care este un pas crucial în reducerea riscului de dezvoltare a cancerului. În plus, clorofila ajută la creșterea enzimelor care lucrează pentru a scădea nivelul de peroxid de hidrogen din organism prin filtrarea peroxidului de hidrogen din plasma sanguină.
De parcă pătrunjelul nu ar avea suficiente beneficii, are mai multe!
Pătrunjelul ajută la îmbunătățirea sănătății tractului digestiv, care este unul dintre principalele canale de eliminare ale organismului. Deoarece 80% din sistemul imunitar este localizat în intestin, un sistem digestiv sănătos vă poate menține sistemul imunitar puternic pentru a ajuta la lupta împotriva bolilor precum cancerul. Pe lângă consumul de pătrunjel, puteți consuma probiotice precum legumele fermentate, varza murată, kombucha și chefirul pentru a vă îmbunătăți sistemul digestiv.
În încheiere, pătrunjelul poate face minuni pentru organism. Îl poți consuma în sucuri proaspăt făcute, constând din morcovi, portocale, kale, castraveți, mere și salată romană. Cu cât sucul este mai verde, cu atât mai bine!
De asemenea, puteți aroma legumele gătite cu pătrunjel pentru a-și culege beneficiile, deși este cel mai sănătos în forma sa crudă.