Sari la conținut

Această plantă are efect diuretic și elimină excesul de lichide din organsim

planta benefica
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Planta care ajuta la reglarea colesterolului

Din cuprinsul articolului

Retenția de lichide, cunoscută și sub numele de edem, apare atunci când există o creștere a volumului de lichid interstițial, adică o acumulare excesivă de lichid în țesuturi. În mod normal, această situație este de obicei evidentă la nivelul picioarelor, gleznelor și gambelor, dar poate afecta întregul corp.

Fundația Spaniolă a Inimii explică faptul că printre cele mai frecvente simptome se numără creșterea inexplicabilă în greutate, umflarea picioarelor și a gleznelor, creșterea circumferinței abdominale și formarea de gropițe pe piele, cunoscute și sub numele de fovea. În plus, poate exista și o senzație de greutate la nivelul picioarelor.

La rândul său, Clinica Mayo subliniază că există multe cauze care pot declanșa această afecțiune la orice vârstă, deși tinde să apară mai frecvent la adulți. Unele cazuri de edem se pot datora, printre altele, statului în picioare într-o singură poziție pentru o perioadă lungă de timp, consumului de alimente foarte sărate, sindromului premenstrual.

Fundația Spaniolă a Inimii arată că, în unele cazuri, poate apărea așa-numitul edem ciclic idiopatic, în care afecțiunea apare fără nicio cauză cunoscută. Deși retenția de lichide poate fi considerată inițial o problemă minoră, aceasta poate duce la complicații grave dacă nu este tratată în cel mai bun mod.

Portalul de wellness și sănătate Tua Saúde subliniază că retenția de apă poate fi eliminată în diferite moduri. De exemplu, prin creșterea aportului de lichide, prin exerciții fizice, prin dietă și prin utilizarea de medicamente. Sau cu remedii casnice și naturale, cum ar fi consumul de păpădie.

Păpădia, planta cu efect diuretic

Păpădia este o plantă cu mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi protejarea ficatului, prevenirea bolilor de inimă, stimularea pierderii în greutate, ajutarea controlului diabetului și susținerea sănătății gastrointestinale.

Potrivit unei publicații din Cambridge University Press, este o sursă de diverși nutrienți și substanțe biologic active. În plus, rădăcinile și frunzele sale conțin vitamine (A, K, C și complexul B), minerale (calciu, magneziu, potasiu, zinc și fier), micronutrienți, fibre, lecitină și colină.

În secțiunea sa de sănătate, site-ul Mundo Deportivo subliniază că păpădia are proprietăți care ajută la combaterea retenției de lichide. „Infuzie de păpădie. Păpădia este una dintre cele mai bune plante de curățare disponibile, așa că, dacă aveți probleme cu retenția de lichide, poate fi un bun aliat. Conține proprietăți care, pe lângă eliminarea lichidelor și a toxinelor, favorizează o mai bună funcționare a rinichilor și purificarea sângelui”, se arată pe site.

Se spune că această plantă are proprietăți diuretice, deci ar putea fi de mare ajutor în eliminarea excesului de lichide din organism, potrivit informațiilor de pe site-ul Salud 180. Pentru a face o băutură cu această plantă pentru a atinge acest obiectiv, aveți nevoie de o linguriță de frunze uscate de păpădie și o cană de apă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel