Această legumă poate prelungi viața cu 10 ani dacă este consumată zilnic

Din cuprinsul articolului

O legumă care prelungește viața cunoscută de toată lumea este usturoiul. În mod uimitor, oamenii de știință cred că un consum regulat de usturoi poate prelungi viața cu 10 ani, informează Dr. Elena Voronchuk, citând studii științifice.

Specialistul adaugă că această legumă are multe proprietăți benefice: întărește sistemul imunitar, ajută în răceli, protejează sistemul cardiovascular și ucide bacteriile.

Proprietățile utile ale usturoiului

„Proprietățile utile ale usturoiului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri”, spune Elena Voronchuk.

„Medicii chinezi și indieni recomandă usturoiul pentru gută și boli legate de paraziți. Este cu adevărat o plantă miraculoasă. Este pur și simplu un campion în ceea ce privește conținutul de nutrienți, adaugă expertul.

Usturoiul este necesar pentru distrugerea microflorei patogene din intestin. Acesta conține mult molibden și crom. Toate acestea sunt necesare pentru digestia noastră. Cromul este implicat în reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că previne dezvoltarea diabetului. Molibdenul este necesar pentru a regla procesele metabolice, astfel încât enzimele noastre să poată fi produse bine.

„Usturoiul încetinește producția totală de colesterol și stimulează absorbția colesterolului „rău”, reducând astfel riscul de ateroscleroză și hipertensiune arterială. Un studiu de 4 ani a arătat că persoanele care au luat 900 mg de pulbere de usturoi pe zi au avut o creștere de 8% a colesterolului bun, o scădere de 4% a colesterolului rău și o scădere de 7% a tensiunii arteriale”, spune specialistul.

„Deloc surprinzător, slănina, deținătoarea recordului pentru conținutul de colesterol, este de obicei consumată cu usturoi. Aceasta este o tradiție foarte înțeleaptă – la urma urmei, usturoiul reduce riscurile pentru sănătate asociate cu o dietă bogată în grăsimi în mai multe moduri. În acest caz, consumul unui singur cățel de usturoi pe zi este suficient. Singura problemă este mirosul. Totuși, mirosul este cheia utilității acestui produs”, sfătuiește medicul.

Allicina dă usturoiului mirosul său, a fost unul dintre primele antibiotice pe care omenirea a început să le folosească. S-a dovedit a fi eficientă în uciderea bacteriilor gram-pozitive și gram-negative, a stafilocociilor, a ciupercilor și a paraziților precum schistosomii sau amibele care provoacă dizenterie.

„Trebuie amintit că usturoiul este contraindicat în timpul exacerbării bolilor gastrointestinale, cum ar fi gastrita, ulcerul gastric și duodenal, boala de reflux gastroesofagian (GERD). Intoleranța individuală și reacțiile alergice sunt, de asemenea, posibile”, adaugă specialistul.

 

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

2 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

3 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

3 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

4 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

4 ore ago

Citeste si: