Din cuprinsul articolului
O legumă care prelungește viața cunoscută de toată lumea este usturoiul. În mod uimitor, oamenii de știință cred că un consum regulat de usturoi poate prelungi viața cu 10 ani, informează Dr. Elena Voronchuk, citând studii științifice.
Specialistul adaugă că această legumă are multe proprietăți benefice: întărește sistemul imunitar, ajută în răceli, protejează sistemul cardiovascular și ucide bacteriile.
„Proprietățile utile ale usturoiului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri”, spune Elena Voronchuk.
„Medicii chinezi și indieni recomandă usturoiul pentru gută și boli legate de paraziți. Este cu adevărat o plantă miraculoasă. Este pur și simplu un campion în ceea ce privește conținutul de nutrienți, adaugă expertul.
Usturoiul este necesar pentru distrugerea microflorei patogene din intestin. Acesta conține mult molibden și crom. Toate acestea sunt necesare pentru digestia noastră. Cromul este implicat în reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că previne dezvoltarea diabetului. Molibdenul este necesar pentru a regla procesele metabolice, astfel încât enzimele noastre să poată fi produse bine.
„Usturoiul încetinește producția totală de colesterol și stimulează absorbția colesterolului „rău”, reducând astfel riscul de ateroscleroză și hipertensiune arterială. Un studiu de 4 ani a arătat că persoanele care au luat 900 mg de pulbere de usturoi pe zi au avut o creștere de 8% a colesterolului bun, o scădere de 4% a colesterolului rău și o scădere de 7% a tensiunii arteriale”, spune specialistul.
„Deloc surprinzător, slănina, deținătoarea recordului pentru conținutul de colesterol, este de obicei consumată cu usturoi. Aceasta este o tradiție foarte înțeleaptă – la urma urmei, usturoiul reduce riscurile pentru sănătate asociate cu o dietă bogată în grăsimi în mai multe moduri. În acest caz, consumul unui singur cățel de usturoi pe zi este suficient. Singura problemă este mirosul. Totuși, mirosul este cheia utilității acestui produs”, sfătuiește medicul.
Allicina dă usturoiului mirosul său, a fost unul dintre primele antibiotice pe care omenirea a început să le folosească. S-a dovedit a fi eficientă în uciderea bacteriilor gram-pozitive și gram-negative, a stafilocociilor, a ciupercilor și a paraziților precum schistosomii sau amibele care provoacă dizenterie.
„Trebuie amintit că usturoiul este contraindicat în timpul exacerbării bolilor gastrointestinale, cum ar fi gastrita, ulcerul gastric și duodenal, boala de reflux gastroesofagian (GERD). Intoleranța individuală și reacțiile alergice sunt, de asemenea, posibile”, adaugă specialistul.
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…