Din cuprinsul articolului
Vara este momentul perfect pentru a consuma cât mai multe fructe și legume proaspete. De asemenea, legumele sunt ingriediente de bază în ciorbe și alte preparae culinare. Cu toate acestea, o legumă poate avea efecte toxice asupra organismului atunci când este reîncălzită, consumată în cantități mari.
Excesul, chiar și în cazul alimentelor sănătoase, nu este recomandat. Acesta este și cazul unei legume preferate de români, adesea adăugată în ciorbe și alte mâncăruri zilnice. Țelina are un conținut mare de nitrați, care se eliberează atunci când este reîncălzită.
Nitrații sunt asociați cu dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum cancerul.
Țelina poate să aibă multiple beneficii pentru organism și este bogată în vitamine, dar în momentul în care o reîncălzim, aceasta devine cea mai toxică legumă din cauza conținutului de nitrați pe care îl are, scrie Antena 3.
Când reîncălzim mâncarea în care am folosit țelina, această cantitate de nitrați se eliberează și crește riscul dezvoltării unor boli grave, chiar și cancer.
Acest lucru se întâmplă atunci când o consumăm reîncălzită în cantități mari. Țelina poate cauza chiar și hipertensiune, intoxicație și disfuncții ale sistemului circulator, iar reîncălzită atacă și glanda tiroidă.
Din aceste motive, faptul că adăugăm țelină în ciorbă face ca această legumă plină de beneficii să devină cea mai toxică legumă din bucătărie.
Țelina, toxică atunci când temperaturile sunt ridicate
Pe lângă rezultatele nefaste pe care țelina reîncălzită în ciorbă sau în alte mâncăruri le are, această legumă devine extrem de toxică și pe timp de vară.
Experții au atras atenția de nenumărate ori că este greșit să consumăm țelină când temperaturile sunt ridicate. Consumul celei mai toxice legume poate să cauzeze alergii, deoarece conține o substanță numită bergapten. Această substanța din țelină provoacă reacții anafilactice.
Contraidicată pentru femeile însărcinate
Și femeie însărcinate ar trebui să evite țelina și asta pentru că reprezintă o sursă bogată în hormoni naturali.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…