Din cuprinsul articolului
Leguma care întinerește ficatul. Chiar și marele vindecător și filosof Hipocrate a fost printre primii care a vorbit despre proprietățile vindecătoare ale unei legume care scade colesterolul și întinerește ficatul , curățându-l de toxine și restabilind deteriorarea celulelor sale.
Cercetătorii care studiază proprietățile cepei verzi au ajuns la concluzia că este mai bogată în nutrienți decât varietatea sa – ceapa veche. Deosebit de valoroase sunt frunzele tinerei cepe verde, care conțin o cantitate incredibilă de vitamine, minerale, aminoacizi și alți nutrienți valoroși.
Ceapa verde – leac pentru ficat, colesterol ridicat si multe alte boli
De fapt, există mult mai multe boli pentru care ceapa verde va fi o adevărată salvare. Oamenii de știință care studiază proprietățile sale benefice au fost surprinși de potențialul său, potrivit The Health Site.
Cercetările oamenilor de știință canadieni, efectuate la începutul anilor 20 ai secolului XXI, au arătat că colina conținută în ea întinerește celulele hepatice. Substanțele care alcătuiesc lăstarii verzi tineri pot normaliza nivelul de colesterol rău (LDL) din sânge. Vitaminele, mineralele, uleiurile esențiale, precum și lignina, o fibră insolubilă care afectează nu numai nivelul colesterolului, ci și nivelul zahărului din sânge. Cu un consum regulat de ceapă verde, ambii indicatori se pot schimba semnificativ în bine.
Ceapa verde conține vitaminele A, C, K, D, E, PP, B (B1, B2, B5, B6, B9, B12). Conține multe minerale valoroase: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, mangan, cupru, seleniu, fluor, sulf.
Bogată în fibre, aminoacizi, antioxidanți. Toată această bogăție este folosită în multe țări ale lumii pentru a îmbunătăți sănătatea. Această legumă conține antioxidanți care protejează mucoasa exterioară a inimii și a vaselor de sânge de deteriorarea radicalilor liberi.
Substanțele care alcătuiesc planta tânără curăță arterele de plăcile care se formează din cauza nivelului ridicat de colesterol.
Ceapa verde are un conținut ridicat de vitamina A, care ajută la o vedere bună – acoperă aproximativ trei la sută din necesarul zilnic de ea. Vitaminele C și K, care sunt abundente și în ceai verde, protejează oasele de distrugere. O legătură de 50 de grame conține aproape 20% din aportul zilnic recomandat de vitamina K și aproximativ două procente din vitamina C.
Colagenul, care face parte din compoziția cepei de primăvară, promovează producția de colagen, care menține pielea tânără.
O altă proprietate neprețuită, potrivit medicilor, a acestei legume este capacitatea lor unică de a distruge bacteriile dăunătoare care trăiesc în intestine. Experimentele efectuate de oamenii de știință spanioli au dovedit eficiența creșterii tinere în îmbunătățirea compoziției microbiotei.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…