Din cuprinsul articolului
Sezonul estival a început în Europa și diferite țări de pe continent sunt în căutare de străini care doresc să lucreze în sectorul hotelier.
Acesta este cazul Andorrei, care se învecinează cu Spania și Franța, o destinație unde sunt disponibile 500 de permise de muncă, având în vedere că, potrivit guvernului, „forța de muncă internă nu acoperă toate nevoile sectorului”.
Prin Decretul 237/2024, aceștia au precizat că „sectorul hotelier este înțeles ca incluzând activitățile de muncă ale industriei hoteliere în general, discotecile, barurile și restaurantele din stațiunile de schi”.
Cu toate acestea, cei care solicită un loc de muncă în Andorra trebuie, potrivit site-ului Yo Me Animo, „să acrediteze o formare adecvată sau să aibă cel puțin doi ani de experiență în domeniul în care urmează să lucreze”.
Andorra este situată în sud-vestul Europei, în mijlocul Pirineilor Orientali. Are un teritoriu urbanizat de 8%, în timp ce restul corespunde teritoriului forestier (92%).
Din Evul Mediu, Andorra este co-principat parlamentar (două capete de stat) și, la ultima numărătoare, are o populație de puțin peste 85 000 de locuitori.
Limba sa oficială este catalana, dar apropierea de granița cu Spania și Franța înseamnă că se vorbesc și alte limbi (spaniolă și franceză). În ceea ce privește clima, vara este caldă, iar iarna este foarte rece, datorită căderilor impresionante de zăpadă.
Pe de altă parte, potrivit portalului Datos Macro, „PIB-ul pe cap de locuitor este un foarte bun indicator al nivelului de trai, iar în cazul Andorrei, în 2023, acesta era de 40.511 euro”.
Guvernul andorran a raportat că va menține aceleași cerințe ca în vara anului 2023. Cu toate acestea, singura excepție va fi legată de condiția salarială, „care a fost actualizată în funcție de variația indicelui prețurilor de consum”.
Cei interesați au timp să aplice pentru ofertele de muncă până la 15 septembrie (înscrierile sunt disponibile începând cu 12 iunie), în timp ce permisele vor fi valabile până la 3 noiembrie.
În total, vor fi disponibile 500 de cote (450 de autorizații temporare de imigrare și 50 de autorizații temporare de muncă la frontieră) în sectorul hotelier. Cu toate acestea, numărul de permise ar putea fi extins dacă este necesar.
Permisul de muncă, cunoscut sub numele de „carte verde”, trebuie să fie procesat de angajator. Acesta costă 191 de euro, care vor fi plătiți de persoana care îi angajează.
Potrivit guvernului andorran, cei interesați pot aplica pentru locuri de muncă legate de industria hotelieră (restaurante, stațiuni de schi și discoteci, printre altele).
Cu toate acestea, sunt excluse din tabelul următor (salariile pentru sezonul 2024) categoriile de manager, director, tehnician de întreținere a instalațiilor hoteliere, bucătar-șef, manager de sală de mese și tehnician contabil.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…