Din cuprinsul articolului
Vitamină pentru ficat. Ficatul are nevoie de anumite vitamine pentru a-și îndeplini funcțiile în mod corespunzător. Printre aceste vitamine se numără:
De asemenea, vitamina E poate fi benefică în tratamentul anumitor afecțiuni hepatice, cum ar fi boala hepatică grasă non-alcoolică (NHGNA).
Cu toate acestea, este important să menționăm că suplimentele de vitamina E nu sunt recomandate pentru toți oamenii și ar trebui luate sub supraveghere medicală, în special în cazul celor cu afecțiuni hepatice. De asemenea, este ideal să obținem vitamina E din surse alimentare naturale, cum ar fi nuci, semințe și uleiuri vegetale, în loc să luăm suplimente de vitamina E.
Dr. Anna Letyagina, endocrinolog și nutriționist de la Clinica SM din Sankt Petersburg împărtășește ceea ce este important de știut despre acest nutrient, potrivit Actualno.
„În primul rând, este necesar să știți că vitamina E este solubil în grăsimi. Se absoarbe în peretele intestinal cu ajutorul acizilor biliari, intră în limfă, iar de acolo în sânge. Substantele speciale, lipoproteinele de joasa densitate, sunt responsabile de transportul acesteia in organism.
Principalul avantaj al vitamina E sunt proprietățile sale antioxidante puternice. Substanța încetinește oxidarea acizilor grași polinesaturați, care fac parte din membranele celulare. Interacționând cu acizii, substanța în cauză este înglobată în membrane și protejează celulele de deteriorarea radicalilor liberi. Proprietățile antioxidante ale substanței o fac indispensabilă pentru prevenirea cancerului, a proceselor inflamatorii cronice și în general pentru păstrarea tinereții organismului.
Vitamina E joacă un rol important în prevenirea aterosclerozei și trombozei. Afectează celulele vasculare și împiedică atașarea trombocitelor de mucoasa interioară a arterelor.
Acest lucru reduce riscul apariției cheagurilor de sânge și plăcilor aterosclerotice în vase. Această substanță solubilă în grăsimi este, de asemenea, implicată în producerea hemoglobinei proteice. De aceea, monitorizarea nivelului acestuia este atât de importantă în caz de deficit de fier și predispoziție la anemie.
Substanța are și un efect benefic asupra țesutului hepatic. Potrivit cercetărilor, consumul regulat al alimentelor care îl conțin reduce riscul de a dezvolta steatohepatoză cu 30-40%”.
Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…
O vizită de trei minute la toaletă cu telefonul mobil se poate transforma cu ușurință…
România traversează o perioadă de tranziție meteorologică, cu temperaturi în creștere până la mijlocul săptămânii,…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an…
Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul celor 12 zodii pentru…
Un nou studiu publicat în revista "British Journal of Clinical Psychology" dezvăluie o parte dintre…