Timp de doi ani de zile, 675 de pacienţi au luat o pastilă care previne infecţia cu HIV, conform unui studiu lansat în revista Clinical Infectious Diseases.
În anul 2012, FDA , a aprobat folosirea tratamentului compus din emtricitabină şi tenofovir pentru pacienţii care nu au HIV, dar sunt la risc în ceea ce priveşte contactarea acestei boli. Medicamentul numit Truvada ajută pacienţii care au fost expuşi la sex neprotejat sau droguri să ţină infecţia în frâu.
„Studiul nostru vrea să demonstreze că acest medicament poate previne noi infecţii cu HIV într-un mediu de risc maxim” spune autoarea studiului Jonathan Volk , epidemiolog la Kaiser Permanente San Francisco Medical Center.
Până acum eficacitatea produsului a fost dovedită în proporţie de 86%, însă acest studiu promite 100%. În acest studiu, eficacitatea produsului a fost dovedită contrar schimbărilor de comportament sexual al participanţilor, precum numărul partenerilor şi folosirea prezervativelor.
Prescrisă ca o pastilă cu regim zilnic, Truvada nu ajută în combaterea altor boli cu transmitere sexuală. La 12 luni după ce au început să ia pastila, participanţii au contactat boli cu transmitere sexuală – 33% au avut o boalü rectală, 33% clamidia, 28% gonoree, şi 5.5% sifilis.
Specialiştii recomandă ca oamenii care iau acest tratament să se testeze periodic pentru boli cu transmitere sexuală sau HIV.
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…