Din cuprinsul articolului
Puteți presupune că toate legumele sunt cel mai bine consumate crude. Deși acest lucru este de obicei adevărat, nu este valabil întotdeauna. Procesul de gătire diminuează valorile nutritive ale unor legume. Dar ce zici de acea legumă rădăcină purpurie strălucitoare, sfecla?
Legumele rădăcinoase sunt remarcabil de hrănitoare, deoarece locul în care planta stochează energia pe care o colectează frunzele în timp ce absorb nutrienții din sol. Fiecare tip de rădăcină conține diferite vitamine, minerale și antioxidanți. Sfecla vine în multe varietăți, prezentându-și cei mai proeminenți antioxidanți în culoarea lor (pigmenții plantelor sunt sursa principală a antioxidanților lor).
Sfecla este versatilă și are o aromă ușoară. Printre beneficiile lor pentru sănătate:
Efectele sfeclei roșii asupra sistemului circulator pot fi atribuite conținutului său de nitrați. Contrar tipului de nitrați sintetici care sunt adăugați la carnea procesată (care s-a dovedit a provoca cancer), nitrații antiinflamatori naturali care se găsesc în sfeclă deschid vasele de sânge și îmbunătățesc fluxul sanguin, protejând împotriva aterosclerozei.
Sfecla rosie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce si bea sucul, fie o consumam cruda, sub forma de salata sau fiarta, in supa sau in piureuri, la cuptor.
Ai nevoie de o sfecla medie, un mar micut si un morcov mediu. Se adauga si sucul de la jumatate de lamaie pentru a preveni oxidarea ingredientelor. Se spala bine ingredientele, merele se curata de samburi si se pun in blender. Sucul se bea pe stomacul gol, cu o ora inainte de micul dejun, pentru a lasa nutrientilor timp sa fie absorbiti.
Ingrediente: 1 sfecla rosie coapta, 4 rosii cherry, 1 morcov, frunze de patrunjel, seminte de muguri de pin, ulei de masline, zeama de lamaie, 1 lingura de mustar, sare. Cum se prepara: intr-un bol se pun sfecla si morcovul rase pe razatoarea mare, rosiile cherry taiate in sferturi, patrunjelul tocat. Se toarna dressing-ul preparat din zeama de lamaie, mustar, sare si ulei de masline si la sfarsit se presara deasupra seminte de muguri de pin.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…