Din cuprinsul articolului
Cea mai periculoasă gustare pentru bătrâni. Alimentația persoanelor trecute de 60 de ani trebuie să fie atent selecționată. Consumul unor produse le poate afecta grav sănătatea.
Consumul de alimente prăjite și afumate la micul dejun poate afecta negativ nu numai stomacul, ci și sănătatea persoanelor în vârstă în general. Acest lucru este împărtășit de nutriționistul rus Dr. Margarita Koroleva.
„Mâncărurile prăjite și afumate nu trebuie consumate la micul dejun de către vârstnici, deoarece funcționarea tractului gastro-intestinal la bătrânețe nu mai este la fel de bună, iar posibilitatea funcțiilor secretoare și enzimatice este limitată”, notează expertul.
„Ouăle prăjite cu fragile și cruste vor fi contrare sănătății sistemului digestiv și nu sunt bune pentru acesta. Prin urmare, dacă o persoană în vârstă vrea să le mănânce la micul dejun, este mai bine să gătească omletă” , subliniază expertul.
„La rândul lor, terciul de cereale și ouăle fierte vor aduce beneficii dimineața. Aceste produse sunt ușor digerabile și asigură organismului energie pentru o perioadă lungă de timp”, spune expertul.
Adulții pot mânca ouă în fiecare zi. Acest lucru este foarte important pentru sănătatea lor.
Potrivit medicului japonez Takeshi Kurihara, la bătrânețe ar trebui să mănânci 3-5 ouă pe zi. Potrivit acestuia, ouăle sunt o sursă de proteine de calitate, vitamine și acizi grași esențiali de care toată lumea are nevoie la bătrânețe.
Ouăle ajută la menținerea masei musculare și osoase. De asemenea, promovează sănătatea inimii. Ele ajută la îmbunătățirea funcției creierului și la întărirea memoriei. De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji că sunteți supraponderal.
Mulți oameni vor crede că 3-5 ouă pe zi sunt multe, dar medicul japonez s-a ghidat în primul rând după cantitatea de proteine de care organismul are nevoie la bătrânețe. Dar, pe lângă proteine, ouăle conțin și multe alte substanțe utile, printre care, nu în ultimul rând, se numără calciul, care este atât de necesar oaselor noastre, și colina, care este eficientă în lupta împotriva demenței.
În ceea ce privește colesterolul, în Japonia a fost realizat un studiu în cadrul căruia s-a constatat că ouăle nu dăunează persoanelor care nu aveau probleme de sănătate, indiferent de cât au consumat.
Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 24 – 30 noiembrie 2024. Potrivit astrologului,…
Boala Parkinson, o tulburare neurologică progresivă în care cantitatea de dopamină din anumite zone ale…
ALEGERI prezedențiale 2024. În sediile marilor partide și în birourile sociologilor care analizează datele venite…
Suplimentele de vitamina D ar putea scădea tensiunea arterială la persoanele în vârstă care sunt…
Arsenie Boca, cunoscut drept „Sfântul Ardealului”, este una dintre cele mai venerate figuri ale ortodoxiei…
Compania care oferă recompense în numerar pentru a ajuta angajații să-și găsească dragostea și fericirea…