O dietă fără carne, lactate, prăjituri și cafea, ținută timp de 2-3 săptămâni – recomandată de medicul nutriționist Lygia Alexandrescu – vă vindecă de diverse afecțiuni, de la constipație și migrene, până la acnee și depresie.
Detoxifierea este practicată peste tot în lume şi are ca scop „curăţarea” organismului. Eliminarea toxinelor care se acumulează în organism se realizează prin ficat, rinichi, intestine, plămâni şi piele, iar când acest sistem este compromis, impurităţile nu mai sunt filtrate corect şi fiecare celulă este afectată. Detoxifierea nu are drept scop principal pierderea kilogramelor nedorite, cât mai ales îmbunătăţirea tonusului general şi recuperarea mai rapidă după eventualele afecţiuni (migrene, constipaţie, celulită, depresie, acnee).
Ceai verde în loc de cafea
Există o serie de alimente permise şi interzise în dieta de detoxifiere. Printre cele aflate pe „lista neagră” se numără laptele şi derivatele din lapte, peştele, ouăle, dulciurile rafinate, zahărul şi ali mentele procesate. În timpul dietei trebuie să renunţaţi la sare şi la cafea. În schimb, este foarte important să consumăm cât mai multe fructe şi legume colorate, care sunt bogate în substanţe fitochimice, şi cereale integrale. Un aliat de bază este şi ceaiul verde care stimulează metabolismul şi arderea grăsimilor de pe abdomen, conform studiilor. Este un înlocuitor excelent al cafelei, iar medicii recomandă 2-3 ceşti de ceai pe zi, pentru un efect maxim. Poate fi consumat cu lămâie, care are proprietatea de a păstra un nivel constant al Ph-ului şi implicit de a menţine flora bacteriană la un nivel normal.
Atenţie şi la consumul de apă. În curele de detoxifiere este necesar să consumaţi în jur de 2 litri de apă pe zi. În caz contrar, riscaţi să vă constipaţi, întrucât fibrele au nevoie de apă pentru a pentru a reţine şi ulterior elimina substanţele toxice din tractul digestiv.
MIC DEJUN:
– germeni de ovăz fierţi cu fructe proaspete
– musli cu suc proaspăt de grapefruit
– salată de fructe proaspete (mere, banane, struguri, pere etc.)
PRÂNZ:
– supă de legume cu germeni de grâu sau de ovăz
– salată de crudităţi cu seminţe de dovleac (morcovi, ardei)
– orez fiert cu salată de crudităţi
– tzatziki cu crudităţi
– avocado proaspăt cu salată verde şi zeamă de lămâie
– cartof copt în coajă şi legume înăbuşite
CINĂ:
– ghiveci de legume (ceapa, ardei, mazăre, morcovi etc.)
– legume pe grill cu zeamă de lămîie şi usturoi
– porumb fiert
– suc proaspăt de legume
– salată de ţelină cu miez de nucă
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…