Această băutură îmbătrânește creierul și crește riscul de demență. Mulți o consumă zilnic, fără să își dea seama

Demența nu este o singură boală. Este un termen general pentru a descrie o colecție de simptome pe care le poate avea o persoană care suferă de o varietate de boli, inclusiv de boala Alzheimer.

Bolile grupate sub termenul general de „demență” sunt cauzate de modificări anormale ale creierului. Simptomele demenței declanșează un declin al abilităților de gândire, cunoscute și sub numele de capacități cognitive, suficient de grav pentru a afecta viața de zi cu zi și funcționarea independentă. Acestea afectează, de asemenea, comportamentul, sentimentele și relațiile.

Dacă ești îngrijorat de Alzheimer sau demență, gândește-te de două ori înainte de a bea această băutură populară, spun experții.

Știința a reușit să demonstreze că unele obiceiuri alimentare cresc și riscul de Alzheimer și demență, de exemplu, consumul excesiv băuturile carbogazoase, indiferent dacă preferați această băutură în varianta ei light.

Băutura care crește riscul de demență

Sucul acidulat este o băutură care poate afecta grav sănătatea. Specialiștii consideră că consumul ridicat al acestei băuturi dulci poate fi un factor de risc pentru anumite boli neurodegenerative, precum Alzheimer.

Acest lucru ar trebui să aibă legătură, mai ales, cu conținutul ridicat de zahăr. Pentru a vă face o idee, se estimează că o doză de suc ar putea avea până la 35 de grame de zahăr (și OMS recomandă să nu depășiți 25 de grame de zahăr pe zi).

În acest sens, știința a avertizat despre relația dintre consumul excesiv de sifon și riscul de Alzheimer sau demență în mai multe studii:

  • Un studiu din 2019 publicat în revista Alzheimer’s & Dementia a constatat că consumul de băuturi îndulcite cu zahăr, cum ar fi sucul acidulat, a fost asociat cu semne semnificative de îmbătrânire, potrivit Eat This, Not That.
  • Un alt studiu (2017) a constatat că consumul de băuturi răcoritoare îndulcite artificial a fost asociat cu risc crescut de accident vascular cerebral și demență.
  • un studiu din 2013 a indicat că băuturile dulci pot duce la creșteri mari ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate crește și riscul de demență, spune Business Insider.
  • Un grup de oameni de știință (Chile), a demonstrat că o dietă bogată în zahăr, pe termen lung, produce modificări cognitive în sistemul nervos care au ca rezultat deteriorarea cognitivă și probleme de memorie, potrivit La Mente es Maravillosa.

Recent Posts

Doliu în lumea muzicii! Un îndrăgit artist a murit într-un mod absolut șocant, în timpul unui spectacol

Doliu în lumea muzicii! Un îndrăgit artist s-a prăbușit pe scenă. Medici nu au putut…

21 de minute ago

România în urma Europei: Doar 3 boli incluse în programul de screening neonata

România în urma Europei: Doar 3 boli incluse în programul de screening neonata! Este luna…

36 de minute ago

Zodii lovite în plin de efectele cuadraturii Jupiter-Mercur! Berbecii și Capricornii trebuie să aibă mare grijă. Tensiuni

Horoscop Camelia Pătrășcanu. Astrologul spune că Cuadratura Jupiter-Mercur, care s-a încheiat ieri, 24 septembrie, începe…

51 de minute ago

Program MOL pentru sănatatea copiilor: 640.000 lei pentru copiii cu nevoi speciale sau boli cronice

640.000 lei pentru copiii cu nevoi speciale sau boli cronice. MOL România și Fundația Pentru…

o oră ago

Se dau bani de la stat. Românii care pot primi 15.000 lei. Condițiile cerute

Se dau bani de la stat. Vești bune pentru românii afectați de inundațiile din ultima…

o oră ago

Ministrul Afacerilor de Interne: SMURD însemnând VIAȚĂ. 34 de ani de luptă cu secundele

Ministrul Afacerilor de Interne: SMURD însemnând VIAȚĂ! Mesaj transmis de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu,…

2 ore ago

Citeste si: