Sari la conținut

Abdominoplastia și viața după această intervenție. Ce faci după liposucție

Abdominoplastia, procedura chirurgicală care și-a câștigat renumele pentru că reușește să aducă un plus de frumusețe doamnelor sau domnișoarelor care apelează la ea. În plus, față de aspectul estetic, abdominoplastia aduce și beneficii funcționale celor care ajung la ea. Însă are și dezavantaje și presupune unele reguli de respectat. 

Intervenția de abdominoplastie este de fapt o intervenție care are ca scop îndepărtarea excesului de piele și grăsime aflate în zona abdomenului inferior. Chirurgii plasticieni au la îndemână o multitudine de proceduri pentru realizarea abdomnioplastiei. De exemplu, procedura poate să fie completată și cu intervenții de modelare a corpului precum este liposucția.

Abdominoplastia este o intervenție la care pot apela atât bărbații, cât și femeile care au un surplus de grăsime în jurul abdomenului și de care nu pot să scape în ciuda dietelor și a sportului. De asemenea, operația este utilă și femeilor care datorită unor sarcini multiple, au mușchii abdominali mult depărtați.

Principalele avantaje pe care le aduce abdominoplastia sunt:

  • Operația va duce la obținerea unui abdomen plat, o talie îngustă dar și la ameliorarea vergeturilor situate sub ombilic.
  • Crește respectul de sine și aduce o îmbunătățire a calității vieții. Odată cu îndepărtarea stratului adipos, femeie în cauză se simte din nou frumoasă. Majoritatea femeilor care trec prin multe sarcini, de exemplu, se confruntă cu urme lăsate de sarcină asupra abdomenului, iar dieta nu este întotdeauna suficientă.
  • Se pierd kilograme, dar abdominoplastia nu poate înlocui un stil de viață sănătos, menținerea unei diete echilibrate.
  • Ameliorează durerile coloanei vertebrale. Este știut faptul că kilogramele în plus duc la apariția durerilor de spate.

Cu toate acestea, ca orice intervenția chirurgicală, abdominoplastia are și o serie de dezavantaje dar și de riscuri. În primul rând fiind o operație, ea presupune riscuri, mai ales că se face cu anestezie generală. În al doilea rând, procesul de recuperare este destul de greoi, persoana în cauză va avea dureri o perioadă de timp. De asemenea, există riscul ca după operație să existe anumite tulburări metabolice. Mai exact, dacă nu se va ține un regim echilibrat și persoana va mânca haotic, mult și alimente nesănătoase, grăsimea nu se va mai acumula pe abdomen ci va fi depozitată în ficat, crescând astfel riscul de toxine în ficat. De aceea, este esențial ca după operație, să se respecte un regim alimentar, sau altfel spus o dietă cât mai sănătoasă. Alimentele permise sau cele pe care este bine să le eviți  pot fi stabilite cu ajutorul unui nutriționist. Important este și sportul și implicit evitarea sedentarismului. De asemenea, este posibil ca după intervenție, aspectul pielii să aibă de suferit. De exemplu, pot să apară pliuri ale pielii.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel