Abdominoplastia, procedura chirurgicală care și-a câștigat renumele pentru că reușește să aducă un plus de frumusețe doamnelor sau domnișoarelor care apelează la ea. În plus, față de aspectul estetic, abdominoplastia aduce și beneficii funcționale celor care ajung la ea. Însă are și dezavantaje și presupune unele reguli de respectat.
Intervenția de abdominoplastie este de fapt o intervenție care are ca scop îndepărtarea excesului de piele și grăsime aflate în zona abdomenului inferior. Chirurgii plasticieni au la îndemână o multitudine de proceduri pentru realizarea abdomnioplastiei. De exemplu, procedura poate să fie completată și cu intervenții de modelare a corpului precum este liposucția.
Abdominoplastia este o intervenție la care pot apela atât bărbații, cât și femeile care au un surplus de grăsime în jurul abdomenului și de care nu pot să scape în ciuda dietelor și a sportului. De asemenea, operația este utilă și femeilor care datorită unor sarcini multiple, au mușchii abdominali mult depărtați.
Principalele avantaje pe care le aduce abdominoplastia sunt:
- Operația va duce la obținerea unui abdomen plat, o talie îngustă dar și la ameliorarea vergeturilor situate sub ombilic.
- Crește respectul de sine și aduce o îmbunătățire a calității vieții. Odată cu îndepărtarea stratului adipos, femeie în cauză se simte din nou frumoasă. Majoritatea femeilor care trec prin multe sarcini, de exemplu, se confruntă cu urme lăsate de sarcină asupra abdomenului, iar dieta nu este întotdeauna suficientă.
- Se pierd kilograme, dar abdominoplastia nu poate înlocui un stil de viață sănătos, menținerea unei diete echilibrate.
- Ameliorează durerile coloanei vertebrale. Este știut faptul că kilogramele în plus duc la apariția durerilor de spate.
Cu toate acestea, ca orice intervenția chirurgicală, abdominoplastia are și o serie de dezavantaje dar și de riscuri. În primul rând fiind o operație, ea presupune riscuri, mai ales că se face cu anestezie generală. În al doilea rând, procesul de recuperare este destul de greoi, persoana în cauză va avea dureri o perioadă de timp. De asemenea, există riscul ca după operație să existe anumite tulburări metabolice. Mai exact, dacă nu se va ține un regim echilibrat și persoana va mânca haotic, mult și alimente nesănătoase, grăsimea nu se va mai acumula pe abdomen ci va fi depozitată în ficat, crescând astfel riscul de toxine în ficat. De aceea, este esențial ca după operație, să se respecte un regim alimentar, sau altfel spus o dietă cât mai sănătoasă. Alimentele permise sau cele pe care este bine să le eviți pot fi stabilite cu ajutorul unui nutriționist. Important este și sportul și implicit evitarea sedentarismului. De asemenea, este posibil ca după intervenție, aspectul pielii să aibă de suferit. De exemplu, pot să apară pliuri ale pielii.