Din cuprinsul articolului
Controversatul ordin de carantinare dat de Andreea Moldovan a ridicat multiple întrebări privind corectitudinea acestuia. La nici o zi după publicarea lui în Monitorul Oficial, Premierul Florin Cîțu l-a abrogat. Cu această ocazie, s-a născut întrebarea: A știut sau nu Voiculescu despre ordinul dat de Andreea Moldovan?
„Nu știam că o să apară în acea zi, la acea oră. Dar mai are cineva cea mai mică îndoială că nu vorbim despre un pretext? Dacă un ordin greșit ar fi publicat, durează între 15 și 30 de minute să iei legătura cu Monitorul Oficial și să îl abrogi. Ordinul respectiv vine cu recomandări, aștepta o metodologie din partea INSP pentru aplicare, nu este un ordin care să schimbe ceva peste noapte, altfel decât să aducă predictibilitate și decizii pe baza unor date reale”, a afirmat Vlad Voiculescu pentru Digi24.
Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.
Vlad Voiculescu a susținut că a existat o ședință cu toți specialiștii în care au existat discuții referitoare la criteriile ordinului, însă niciun specialist nu s-a opus.
„Pot să vă spun că nu a existat niciodată o intenţie de a face ceva pe la spate sau, Doamne fereşte, ceva de genul acesta. Este un demers cât se poate de onest al unui profesionist impecabil, cum este doamna Moldovan, alături de alţi profesionişti, inclusiv de la INSP și de la MAI, în care au stabilit niște lucruri care au fost puse într-un ordin de ministru”, a declarat Vlad Voiculescu.
Acesta a explicat că ordinul de ministru a fost varianta de punere în practică a recomandărilor specialiştilor şi nu era necesar avizul CNSU.
Un tip de masaj cu potențial preventiv pentru cancerul de sân atrage din nou atenția,…
Schema inedită cu care un român a câștigat marele premiu la loto. Joi seara, Galațiul…
Alimente interzise copiilor. O dietă sănătoasă pentru copilul tău trebuie să conțină alimente precum fructe,…
Cele mai frecvente greșeli de autodiagnosticare. Autodiagnosticarea poate părea o soluție rapidă și convenabilă atunci…
Factori de risc pentru AVC. Un nou studiu leagă fumatul, hipertensiunea arterială și fibrilația atrială…
Mucegaiul la geamuri este o problemă des întâlnită, mai ales în sezonul rece și în…