Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (A.P.A.A.) a iniţiat un serviciu gratuit care vine în ajutorul pacienţilor prin facilitarea accesului la tratamente corespunzătoare, în cele mai bune condiţii de siguranţă. Proiectul are un impact major asupra pacienţilor, asociaţia preluând lupta cu birocraţia, cu limitările de timp, bani, stare de sănătate şi resurse disponibile, factori care afectează grav calitatea vieţii persoanelor bolnave.
Pacienţii cu afecţiuni autoimune sunt bolnavi cronici care, în ciuda faptului că suferă de boli care le schimbă viaţa, sunt nevoiţi să călătorescă din localităţi de provincie în centre universitare mari, unde găsesc medici specialişti care pot diagnostica boala corect şi pot prescrie tratamentele potrivite. Aceştia consumă până la 12 zile pe an doar pentru îndeplinirea formalităţilor impuse de lege şi întâmpină dificultăţi în găsirea rapidă a tratamentelor, unele dintre ele rare şi cu dificultăţi de aprovizionare în farmacii.
A.P.A.A. va susţine eforturile legate de obţinerea lunară a tratamentelor, dar şi livrarea la domiciliu a medicamentelor, care trebuie administrat la intervale clare de timp, orice întârziere afectând starea de sănătate a pacientilor. A.P.A.A. va organiza un calendar individualizat pentru fiecare pacient, cu informaţii complete despre diagnostic şi starea de sănătate, va ţine legătura cu aceştia şi se va asigura că au acces la tratament. Astfel, pacienţii vor avea mai mult timp pentru odihnă şi relaxare, atât de importante pentru refacerea unui organism bolnav.
“Ne gândim la acest program de aproape 2 ani, dar abia anul acesta am reuşit să-l demarăm. Nu e uşor să aduci împreună pacienţi, medici şi farmacişti. Dar iată că efortul a meritat şi acum avem acest program care funcţionează deja de 4 luni. Au fost parcurşi 16 604 km şi s-a ajuns în 23 de localităţi pentru ca primii 100 de pacienţi să beneficieze deja de acest serviciu. Aceştia sunt mulţumiţi, primesc tratamentele acasă, nu mai este nevoie să se învoiască de la serviciu, sau să se deplaseze din alte localităţi. Cu îndemnul “concediul este pentru odihnă, nu pentru boală”, pacienţii îşi concentrează energia asupra altor activităţi, iar banii economisiţi pot fi folosiţi pentru îmbunătăţirea nivelului de trai.”, a spus Rozalina Lăpădatu, preşedinte A.P.A.A..
Un gest pur de voluntariat făcut de A.P.A.A. aduce beneficii semnificative pentru pacienţi şi familiile acestora. “Suntem încântaţi pentru că prin acest serviciu este asigurată continuitatea administrării terapiilor chiar şi în condiţiile în care pacienţii nu sunt din Bucureşti sau sunt greu deplasabili din cauza afecţiunii de care suferă”, a spus dr. Roxana Dumitrescu, Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş (medic primar dermato-venerolog, medic specialist medicină generală, cercetător ştiinţific
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…