Categories: Stil de viaţă

A murit pe loc după ce a consumat această băutură pe caniculă

Un copil a murit pe loc după ce a băut pe caniculă o băutură pentru a se răcori. Micuţul Samir a băut apă rece ca gheaţa, iar gestul i-a fost fatal.

Canicula a venit însoţită de veşti tragice pentru o familie îndoliată. Moartea micuţului Samir, în vârstă de doar 5 ani, i-a îndurerat fără margini pe părinţii care-şi mai văd acum fiul doar în fotografii.

Mai ales că nenorocirea s-a abătut asupra lor pe neaşteptate, fără ca vreun semn nefast de boală să o prevestească. Încins de temperaturile caniculare de peste 40 de grade Celsius, copilul a vrut să-şi stingă setea cu apă rece ca gheaţa. Gestul i-a fost, însă, fatal. Băieţelul s-a prăbuşit pe stradă, acolo unde cu doar câteva clipe în urmă se juca împreună cu prietenii săi.

Medic: apa rece pe caniculă poate provoca oprirea inimii

Ziua fatidică începuse ca oricare alta pentru Samir Mohamed, care ieşise la plimbare cu bicicleta, alături de mai mulţi copii din vecini. Se jucau cu toţii în oraşul egiptean Tanta, situat între Cairo şi Alexandria, când micuţul de 5 ani s-a oprit să bea o gură de apă. S-a prăbuşit imediat la pământ, iar medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa. Copilul a decedat în drum spre spital. Care este, totuşi, motivul morţii misterioase? Doctorii spun că de vină ar fi probleme legate de circulaţia sângelui.

Cardiologul Alaa el-Ghamrawy avertizează că apa rece, consumată la temperaturi mult prea scăzute, poate avea efecte catastrofale asupra inimii şi sistemului circulator, relatează Mirror.

„Când consumăm apă rece brusc, mai ales după ce am făcut efort fizic, acest lucru poate duce la stimularea nervului vag, cel care controlează în mare măsură funcţii importante ale organismului, inclusiv bătăile inimii. Poate provoca aritmie cardiacă şi chiar oprirea inimii. Astfel, pune în pericol viaţa oamenilor”, a explicat medicul, potrivit presei locale. Alaa el-Ghamrawy a mai precizat că apa rece poate cauza şi dureri în gât, stimulând de asemenea şi infecţiile bacteriene şi virale.

Recent Posts

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

3 minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

33 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

o oră ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

3 ore ago

Citeste si: