Sari la conținut

A greșit Biblia? De ce se spune că moartea lui Iisus nu a avut loc în Ierusalim

Iisus
Sursă foto: EVZ
Descoperire despre Iisus

O poveste tradițională japoneză susține că Iisus nu și-a petrecut „anii pierduți” în Iudeea, ci a migrat în altă parte a lumii, astfel încât atât exemplul morții sale la vârsta de 33 de ani în Ierusalim, cât și pasajul biblic despre „Patimile și crucificarea” să intre în scenă.

Legenda asiatică subliniază faptul că niciunul dintre aceste evenimente nu a avut loc în Orientul Mijlociu. De asemenea, ea oferă o relatare a anumitor momente ale lui Mesia pentru care nu sunt disponibile nici înregistrări istorice, nici biblice.

Unde ar fi fost o mare parte din viața lui Iisus?

Povestea Shingo este un mit din Japonia care susține că Iisus și-a petrecut o mare parte din viață în ceea ce este acum națiunea japoneză, inclusiv în perioada de migrație în Iudeea, așa cum este delimitată de Biblie.

Punctul central este considerat a fi „anii pierduți” ai lui Hristos, adică cei care nu au fost înregistrați deloc.

Acolo, potrivit relatării, Mesia a plecat să reflecteze „în căutarea iluminării teologice”. După mai bine de un deceniu, el s-ar fi întors în țara sa natală.

Cum a fost moartea reală a lui Iisus, conform mitului japonez?

Conform legendei japoneze, dispariția fizică a lui Iisus a avut loc într-o movilă de pământ din Shingo (un sat din regiunea japoneză Aomori), un „adevărat loc de odihnă finală”.

Astăzi, satul se prezintă ca o destinație turistică care îmbină folclorul și religia cu istoria și fantezia. În special, așa-numitul „Mormânt al lui Hristos” a câștigat faimă încă din 1935.

Unde este adevăratul mormânt al lui Hristos și cum arată acesta?

Mitul afirmă că „adevăratul” Sfânt Mormânt se află în pământ, la Shing. Acest mormânt a fost dezgropat în anii 1930 de către un pictor și lider de cult și a devenit o atracție turistică și de pelerinaj până în prezent.

O dată pe an au loc ritualuri sacre pentru a sublinia importanța sa în viața culturală și spirituală a comunității. Unii oameni se îmbracă în veșminte și refac pașii (cum ar fi realizarea crucilor de cărbune pentru nou-născuți) în memoria lui Mesia.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel