Din cuprinsul articolului
Vaccinarea anuală anti Covid? Vaccinul Covid ar putea fi necesar, anual, cel puțin pentru anumite categorii de populație, potrivit unui document intern al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Documentul OMS, citat de Reuters, arată că instituţia internaţională consideră că cel mai probabil scenariu este acela în care persoanele din categorii de risc vor trebui să fie vaccinate anual cu o doză de rapel. Scenariul ia în calcul un viitor în care noi variante de virus vor continua să apară. Documentul, datat cu 8 iunie este încă „în lucru”.
Conform documentului OMS, sunt aşteptate, de asemenea, probleme de producţie, probleme de reglementare şi aprobare şi „tranziţia dinspre unele tipuri de tehnologie”. Acestea ar fi urma să fie responsabile pentru un număr mai mici de doze anul viitor.
Scenariile vor fi folosite pentru a defini strategia globală de vaccinare a OMS, iar prognozele s-ar putea schimba în contextul apariţiei de noi informaţii cu privire la eficienţa unei a treia doze şi durata de protecţie oferită de vaccin.
În cel mai prost scenariu prevăzut de OMS, producţia de anul viitor va fi de doar 6 miliarde de doze, fapt ce ar provoca şi mai multe complicaţii dacă noile detalii arată nevoia unui al treilea rapel şi că durata protecţiei oferită de vaccin este mai mică decât cea prevăzută.
Într-un scenariu mai optimist, capacitatea de producţie ar creşte la 16 miliarde de doze, iar cererea ar fi aproape pe deplin satisfăcută, în contextul în care datele ar arăta că nu este nevoie de un al treilea rapel, iar vaccinurile continuă să fie eficiente împotriva noilor variante.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…