Cubanezii au descoperit leacul împotriva cancerului pulmonar și costă doar un dolar.
În urmă cu patru ani, presa din toata lumea scria despre existența unui vaccin care tratează cancerul pulmonar, numit Cimavax, produs de cubanezi. Oameni de știință faimoși au încercat în zadar să afle ce conține medicamentul și dacă este eficient, dar nu au reușit să pună mâna pe nicio mostră.
Zilele trecute, la scurt timp după ridicarea embargoului american asupra Cubei, Havana a decis, ca o dovadă de prietenie, să permită expedierea pentru studiu în SUA a produsului Cimavax. Imediat, și alte state și-au arătat interesul, dar s-au lovit de un refuz.
În Cuba, acest vaccin costă doar un dolar, dar bolnavii au acces gratuit la el – cu rezultate, pare-se, incredibile! Centrul de Imunologie Moleculară din SUA și faimosul Institut Roswell au început deja să analizeze substanța sperând că se va adeveri că Cimavax e cu adevarat un leac.
“E un proiect colosal, trebuie sa descifram vaccinul si apoi sa-l recreem si sa incepem testele clinice. Deocamdata, e de neinteles pentru noi cum un astfel de medicament e atat de ieftin, desi se spune ca face minuni”, a declarat directoarea Institutului Roswell.
Ea a afirmat că, pentru început, poate dezvălui doar că substanțele conținute de Cimavax au ca efecte secundare greață, frisoane și uneori febra, dar ca nu e deloc toxic. Potrivit marturiilor din Cuba, terapia cu Cimavax inhibă dezvoltarea tumorilor pulmonare și stopează metastazarea lor.
O proteina pe care corpul uman o produce – EGF (factor de crestere epidermal) – ar fi baza Cimavax, medicamentul la care ar putea avea acces milioane de bolnavi de cancer pulmonar din intreaga lume, in viitorul apropiat.
EGF se gaseste in sange si stimuleaza cresterea celulelor, numai ca tumorile, atunci cand apar, stimuleaza organismul sa produca prea multa EGF. Proteina in exces hraneste celulele canceroase, iar boala ataca virulent.
Transformata in vaccin (in combinatie cu compusi tinuti deocamdata secreti), EGF actioneaza exact invers: dupa injectarea in venele bolnavului, stimuleaza sistemul imunitar sa produca anticorpi, care, culmea, suprima efectele obisnuite ale proteinei. Astfel, tumorile nu se mai dezvolta, dar nici nu dispar.
Sursa: libertatea