Sari la conținut

A fost descoperit un nou hormon care reduce pofta de mâncare

mancare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Bulimie

A fost descoperit un nou hormon care reduce pofta de mâncare! Un studiu realizat de oamenii de știință chinezi au descoperit un nou tratament care ar putea stopa obezitatea, ajutând la iluminarea misterelor metabolismului și controlului apetitului.

Pentru prima dată, cercetătorii au descoperit un nou hormon care distruge în mod direct apetitul și reglează metabolismul. Se numește „raptină”.

Hormonul care reglează metabolismul

hormonul foamei
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Acest hormon este sintetizat în hipotalamus în timpul somnului. Această descoperire ar putea duce la dezvoltarea unei noi clase de medicamente pentru combaterea obezității. Lucrarea științifică a fost publicată în revista Cell Research.

Studiul a implicat aproximativ 300 de persoane, dintre care 127 au fost diagnosticate cu obezitate. Legătura dintre lipsa somnului și obezitate este cunoscută de mult timp, dar mecanismele sale au rămas neclare.

„Am identificat un hormon proteic produs în timpul somnului la oameni care a contribuit la reducerea obezității. Acest hormon este eliberat de reticulocalbin-2 (RCN2)”, potrivit cercetătorilor.

Oamenii de știință au dovedit că hormonul, care este asociat cu ritmurile circadiene, trimite semnale la stomac că sunteți plin și reduce aportul de alimente.

Nivelurile scăzute de ”ramină” în timpul privării de somn sau somnul incomplet înrăutățesc controlul apetitului. Nivelurile de Raptină la persoanele cu obezitate sunt semnificativ mai mici decât cele cu greutate normală.

Tratament pentru insomnie

Studiul a constatat prezența RCN2 la persoanele cu obezitate care suferă de sindromul de alimentație pe timp de noapte. În plus, persoanele care au un somn dezichilibrat au avut niveluri scăzute de raptin și o tendință de supraponderalitate.

Cu toate acestea, la cei care au primit tratament pentru insomnie, nivelurile de” „ramină”sunt crescute, ceea ce ajută la îmbunătățirea metabolismului. Rapina interacționează cu receptorul de glutamat metabotropic 3 (GRM3) în neuronii hipotalamusului și stomacului pentru a suprima pofta de mâncare și a încetini digestia alimentelor.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel