Sari la conținut

A fost creată berea cu pudră de greieri. ”E mult mai nutritivă”

Beneficiile berii pentru sănătatea rinichilor
Sursa foto: arhiva doctorulzilei
Beneficiile berii pentru rinichi

Studenții de la USAMV Cluj au inventat berea cu pudră de greieri, deocamdată, doar ca lucrare de licenţă, dar profesorii sustin ca e facută să respecte cerinţele nutriţionale ale omului modern.

Berea cu pudră de greieri vine cu o mulţime de plusuri faţă de cea tradiţională: are o alcoolemie ridicată, de 6,5% şi e mult mai nutritivă.

„Pudra de greieri are un gust asemănător cu floarea soarelui prăjită. Ajută la crearea unei membrane mult mai puternice a drojdiei. Deci practic îi oferă o rezistenţă asupra alcoolului mult mai bună”, a declarat Alexandru Constantin Şerb – student USAMV Cluj, pentru observatornews.

Singurul dezavantaj ar putea fi preţul, ceva mai mare decât la o bere normală – aproximativ 15 lei per litru. Cei care iubesc fructele de mare, dar postesc, nu mai sunt nevoiţi să aştepte dezlegarea la pește… pentru ei s-au creat creveţii vegani.

Insectele, noul trend alimentar, pe masa europenilor

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a publicat un raport care detaliază beneficiile pe care insectele le aduc în dietă, atât pentru oameni, cât și pentru animale . Mai mult, FAO vorbește despre contribuțiile pozitive pe care insectele le pot aduce societății noastre: o îmbunătățire notabilă a mediului , sunt mai ieftin de înmulțit și sunt sănătoase, potrivit marca.com.

Aceste nevertebrate sunt, conform specialiștilor, „alternative sănătoase și hrănitoare la alimente de bază precum sunt carnea de pui, carnea de porc, carnea de vită și peștele ”, deoarece sunt bogate în proteine ​​și grăsimi bune și bogate în calciu, fier și zinc.

Experții mai spun că „hrănirea unei populații mondiale în creștere necesită o creștere a producției de alimente. Acest lucru va pune inevitabil o presiune severă asupra resurselor deja limitate, cum ar fi pământul, oceanele, îngrășămintele, apa și energia.

Făina de greieri în România

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a lansat un apel la informarea corectă a consumatorilor cu privire la produsele din Făina de greier care este comercializată și în România după ce Comisia Europeană a dat undă verde

„În legătură cu informarea corecta şi completă a utilizării în produsele alimentare a următoarelor ingrediente aprobate de Comisia Europeana ca surse de proteine provenite din :

  • Acheta domesticus – greierele de casă
  • Alphitobitus diaperinus – larvele gândacului de făină
  • Tenebrio molitor – viermele galben de făină
  • Locusta migratoria – lăcusta migratoare

Produsele alimentare care conţin ca şi ingrediente proteine de tip „novel food” din insectele mai sus menționate considerați că ar trebuie să fie etichetate în mod clar şi comercializate numai pe rafturile alocate în acest scop?

Consumatorii ar trebuie să fie în măsură să „distingă şi să diferenţieze” produsele care conţin proteine din insecte aprobate de Comisia europeana ca „Novel food” conform noilor reguli”, spune Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pe Facebook.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel