Din cuprinsul articolului
A fost creat primul vaccin pentru toate tipurile de cancer gastro-intestinal, considerat „revoluționar”. Urmează să fie testat în Anglia și Australia, unde medicii au planificat administrarea vaccinului pacienților înainte de intervenția chirurgicală, cu speranța că acesta va stimula sistemul imunitar să atace cancerul.
Reușita acestui vaccin ar putea conduce la proceduri chirurgicale mai puțin invazive, iar specialiștii speră că forța vaccinului ar putea contribui la întărirea sistemului imunitar pentru a răspunde în cazul unei recidive sau al revenirii ulterioare a cancerului.
Dr. Tony Dhillon, cercetătorul principal al studiului și specialist oncolog la Royal Surrey, un spital din Marea Britanie, a conceput inițiativa și a colaborat cu profesorul Tim Price din Australia în ultimii patru ani pentru a dezvolta acest vaccin.
„Acesta este primul vaccin pentru tratarea oricărui tip de cancer gastro-intestinal, și avem mari speranțe că va avea un mare succes. Credem că pentru mulți pacienți, cancerul va dispărea complet după acest tratament”, a declarat dr. Dhillon într-un comunicat.
Studiul va fi desfășurat de Unitatea de testare a tratamentelor pentru Cancer (Cancer Research UK Southampton Clinical Trials Unit) în colaborare cu spitalele Royal Surrey din Marea Britanie și Queen Elizabeth din Adelaide, Australia. Vor exista 10 locații în care pacienții vor fi înscriși – șase în Australia și patru în Marea Britanie, cu un total de 44 de pacienți pe parcursul a 18 luni.
Pacienților li se va efectua o endoscopie, după care o mostră de țesut va fi testată pentru a determina eligibilitatea acestora pentru studiu. Cei care sunt considerați eligibili vor primi trei doze de vaccin înainte de a fi supuși intervenției chirurgicale pentru îndepărtarea țesutului canceros.
Studiul este restricționat la doar 44 de pacienți din întreaga lume. În cazul unui succes, vaccinul va primi autorizația de utilizare sau va fi demarat un studiu mai amplu. Vaccinul a fost dezvoltat de Imugene Ltd, o companie de imuno-oncologie în stadiu clinic.
„Este un progres revoluționar. Ne simțim aproape de ceva foarte important. Vaccinul declanșează sistemul imunitar să atace cancerul”, a subliniat dr. Dhillon. Acesta consideră că vaccinul ar putea schimba vieți, deoarece pacienții ar putea evita potențial operațiile chirurgicale, optând doar pentru vaccinare.
„Munca desfășurată la Royal Surrey este fantastică. Suntem extrem de mândri că am fost implicați în acest studiu la nivel mondial și credem că ar putea fi esențial pentru tratarea cancerului intestinal în viitor”, a adăugat dr. Dhillon.
Cancerul intestinal, cunoscut și sub denumirea de cancer colorectal, este al treilea cel mai răspândit tip de cancer, cu o incidență anuală la nivel mondial de peste 1,2 milioane de cazuri și o rată de mortalitate de aproximativ 50%.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…