Sari la conținut

A făcut accident vascular cerebral la 22 de ani. Simptomele pe care le-a ignorat

Accident vascular cerebral
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

A făcut accident vascular cerebral la 22 de ani. Simptomele pe care le-a ignorat un tânăr din Australia. Nu a dat atenție și a continuat, iar cinci minute mai târziu, a căzut la pământ.

Nimic din viața de zi cu zi a lui Ian Reichman, în vârstă de 22 de ani, nu a prevestit ceea ce avea să se întâmple și să îi schimbe viața pentru totdeauna.

Tânărul a ignorat migrenele constante. Într-o zi, în timp ce alerga, a început să simtă că îi amorțesc mâinile. Nu a dat atenție și a continuat să facă exerciții. Cinci minute mai târziu, a căzut la pământ. A încercat să se ridice, dar s-a prăbușit și și-a pierdut cunoștința.

Reichman s-a trezit trei săptămâni mai târziu la St. Vincent din Sydney, după ce suferise un accident vascular cerebral care aproape că l-a costat viața.

„Tocmai începusem universitatea și mă descurcam foarte bine”, a declarat el pentru NCA NewsWire.

A făcut accident vascular cerebral la 22 de ani. Simptomele pe care le-a ignorat

Tânărul a stat patru săptămâni în comă și a petrecut alte nouă săptămâni într-un centru de reabilitare.

Timp de un an, a mers cu ajutor, ca parte a terapiei de reabilitare. Astăzi lucrează la un centru pentru persoane cu dizabilități, merge la sala de sport, dar încă nu poate merge bine.

27.000 de australieni au suferit un accident vascular cerebral

Ceea ce i s-a întâmplat lui Reichman este îngrijorător de comun. Potrivit Stroke Foundation, peste 27.000 de australieni au suferit un accident vascular cerebral, dintre care 24% aveau sub 54 de ani.

Fundația Stroke a declarat că această afecțiune ucide anual mai multe femei decât cancerul de sân și mai mulți bărbați decât cancerul de prostată.

Acum, un nou studiu speră să facă lumină asupra semnelor de avertizare și să reducă unul dintre cei mai mari ucigași din lume.

Ben Freedman, directorul de afaceri externe al Institutului de Cercetare a Inimii, speră că studiul, destinat persoanelor de peste 70 de ani, le va oferi o mai bună înțelegere a simptomelor timpurii simple și adesea inofensive care sunt adesea un semn de avertizare a accidentului vascular cerebral.

Profesorul Freedman a declarat că unul din 10 australieni nu știa că suferă de fibrilație atrială sau de bătăi neregulate ale inimii în momentul accidentului vascular cerebral.

Cu ajutorul unui dispozitiv portabil cu degetul mare, el poate verifica dacă electrocardiograma (ECG) va reduce numărul de accidente vasculare cerebrale și decese.

 

 

Un test înregistrează semnalele electrice ale inimii și este utilizat în mod obișnuit pentru a detecta problemele cardiace.

„Scopul studiului este de a demonstra că detectarea timpurie a FA (fibrilație atrială) va reduce riscul de accident vascular cerebral la acest grup de pacienți și, eventual, va conduce la un program național de screening pentru detectarea timpurie a FA, așa cum se întâmplă cu mamografiile pentru cancerul de sân”, a declarat profesorul Freedman.

După cum a menționat, aproximativ o treime dintre accidentele vasculare cerebrale ar putea fi atribuite fibrilației atriale și pentru mulți pacienți fără a avea antecedente familiale.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel