Categories: Stil de viaţă

A dat averea pe investigații. Care a fost părerea celor 30 de medici

A dat averea pe investigații. Care a fost părerea celor 30 de medici? Diana Dragomir, o femei din România, acuză dureri insuportabile în partea inferioară a abdomenului. În decursul a trei ani, ea a mers la 30 de medici pentru a depista boala și a cheltuit mii de euro pe investigații.

„Am dureri de dimineaţă până seara. La un moment dat nu mai funcţionezi ca om, nu mai eşti funcţional. Efectiv, eu m-am lăsat de muncă din cauza acestei dureri”, spune Diana Dragomir, pacientă.

Femeia a fost la mai bine de 30 de medici. Nici nu mai ştie câte diagnostice a primit, care ulterior au fost infirmate: sindrom levator ani, polip, endometrioză, nevralgie pudendală. Singura dată când şi-a reamintit cum e să trăieşti eliberată de dureri au fost cele două zile de după o operaţie.

„De trei ani de zile sunt în dureri, singurele pauze au fost cu morfina.Am avut noroc că morfina mi-a fost dată la operaţie, atunci la endometrioză. M-am trezit, am zis că am scăpat… după două zile, când nu mai aveam morfină în corp, au revenit durerile”, a declarat Diana Dragomir, pacientă.

10.000 de euro pe investigaţii

Diana a cheltuit până acum 10.000 de euro pe investigaţii, tratamente de ameliorare şi psihoterapie. Foarte puţine proceduri de terapie a durerii sunt decontate în România şi doar în secţiile de Terapie Intensivă şi spitalele de îngrijire paliativă.

Cristina Berteanu, specialist terapia durerii, spune că „această terapie a durerii care poate fi alcătuită din mijloace farmacologice sau de mijloace tehnice sau din proceduri, să fie şi ea decontată prin fondul naţional. Nu este decontat consultul de terapia durerii, e foarte complex, necesită un interviu, o anamneză complexă. Este necesar un amestec de tehnici, de obiceiuri, aşa încât să îmbunătăţeşti calitatea vieţii pacienţilor şi familiei. Dar serviciile de terapia durerii nu se regăsec în ambulatoriu, asistenţa primară, peste tot în spitale”.

Mai mult, Vasile Barbu, Asociaţie de pacienţi, spune că mulți pacienţi mor în chinuri de durere sau stau săptămâni întregi cu o durere cronică sau acută fără ca cineva să intervină.

Durerea nu e considerată urgenţă medicală

Laura Dinu, medic UPU Bagdasar Arseni, spune că „pacienții care vin doar cu durere, fără alte simptome au un cod albastru, adică de aşteptare de la două ore la 4-5 ore, durerile lombare, colicile renale, colica biliară, din categoria dureri de cap”.

În acest context, senatorii lucrează la modificarea Legii Sănătăţii, astfel încât durerile să poată fi tratate şi investigate gratuit, aşa cum sunt şi în alte ţări, potrivit observatornews.ro.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

o oră ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

2 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

2 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

3 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

3 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

4 ore ago

Citeste si: