Sari la conținut

A crescut cu 50% numărul cazurilor de COVID față de săptămâna trecută. Dr. Adrian Marinescu: „Presiunea pe spitalele de boli infecţioase creşte”

spital
Sursă foto: Wow Biz
Noi sevicii medicale

Dr. Adrian Marinescu a declarat că presiunea pe spitalele de boli infecţioase creşte din cauza numărului tot mai mare de cazuri de COVID, la care se adaugă şi alte tipuri de infecţii, precum cele digestive.

INSP a raportat, astăzi, aproape 5.400 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, în creştere cu peste 50% faţă de săptămâna precedentă. Au fost anunţate şi 13 decese din cauza COVID-19, toate persoanele au avut şi alte boli asociate. Rata pozitivităţii a crescut şi ea, la 30%.

Dr. Adrian Marinescu: Presiunea pe spitalele de boli infecţioase creşte

Doctorul Adrian Marinescu, director medical al Institutului „Matei Balş”, spune că nimic nu demonstrează că variantele actuale ar fi mai agresive, însă în continuare persoanele vârstnice şi cele cu boli cronice se află la risc de a face complicaţii.

„Acești pacienți pot să fie de multe ori cei care au forme ușoare sau forme medii și vin, sunt evaluați și continuă tratamentul acasă. Se internează cei care au într-adevăr un risc, prin bolile cronice au deja forme complicate.

Oricum, situația în care ajung în terapie intensivă este o situație foarte rară, că nu suportă comparație, apropo de perioadele 2020-2021. E o creștere evidentă și asta înseamnă totuși o presiune la spitalele de boli infecțioase, unde oricum sunt și alte cazuri: toxiinfecții alimentare, boli care țin de sezonul cald. şi atunci este un risc.

Simptomologia Covid: febra, durerei de gat și dureri de cap

Legat de simptomatologie nu pot să spun că e o diferență semnificativă față de alte situații când aveam infecții cu SARS-CoV-2, adică e febră, e durere în gât, durere de capt, stare generală modificată.

De cele mai multe ori acum formele sunt ușoare și seamănă bine cu o răceală, în așa fel încât de multe ori nu ne testăm, deci, cu siguranță că este o subdiagnosticare în momentul de față. Și, în plus, testele rapide pot, din păcate, să dea și rezultate fals negative și din acest motiv persoana respectivă consideră că n-are infecție și totuși o are”, a explicat dr. Adrian Marinescu, potrivit RRA.

Acesta a mai adăugat că este important să evităm spaţiile închise şi aglomerate, să purtăm mască în încăperile aglomerate şi să ne spalăm mâinile cu apă şi săpun, transmite

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel