Din cuprinsul articolului
Este vorma despre un vaccin dezvoltat în Spania, care a primit autorizare și care v afi testat pe un număr de 369 de persoane din Argentina.
Acesta este primul vaccin spaniol care a primit autorizație pentru a fi testat clinic la nivel international, testele urmând să se desfășoare în Argentina, relatează EFE.
Vaccinul RUTI a primit aprobarea Administraţiei Naţionale a Medicamentelor, Alimentelor şi Dispozitivelor Medicale (ANMAT) din Argentina pentru ca să se poată desfășura teste clinice. Studiul clinic va fi de tip „double-blind” cu placebo și cu doze anti-virale, și a fost programat să se desfășoare pe parcursul a nouă luni. Scopul acestuia este de a evalua eficacitatea vaccinului RUTI în prevenirea infectării și diminuării ratei de mortalitate provocată de infecția cu coronavirus în rândul personalului sanitar.
În cazul în care rezultatele care vor fi obținute în cadrul acestor studii vor demonstra că vaccinul spaniol este eficient împotriva noului coronavirus, atunci acesta ar putea sta la baza dezvoltării altor vaccinuri antivirale cu spectru larg. Aceasta datorită mecanismului alternativ la generarea de anticorpi pe care îi produce vaccinarea clasică. De asemenea, vaccinul ar putea fi folosit pentru întărirea imunității la categoriile de populație care nu răspund la vaccinurile specifice sau complementar la vaccinurile care generează anticorpi, cum ar fi cel dezvoltat împotriva COVID – 19.
Compania RUTI Immune a demarat deja procedurile pentru ca dozele să poată ajunge în Argentina unde vor fi administrate unui număr de 369 de angajaţi din mai multe centre sanitare. De asemenea, conform companiei, vaccinul va putea fi testat și în Spania în cadrul unui test clinic, similar celui din Argentina.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…