Din cuprinsul articolului
A ajuns prima serie din noul vaccin anti-Covid în România. Este adaptat la noile variante ale virusului. Iată ce spun Direcțiile de Sănătate Publică.
O primă tranșă din noul vaccin anti-COVID, adaptat la noile variante ale virusului, a ajuns în România, anunță Radio România Actualități.
De altfel, Direcțiile de Sănătate Publică din țară se organizează în vederea vaccinării.
Serul este recomandat ca doză de rapel categoriilor vulnerabile, în principal bolnavilor cronici și persoanelor cu vârste peste 60 de ani.
Deocamdată, autoritățile se bazează mai mult pe medicii de familie, dar pregătesc și centre speciale de vaccinare.
De exemplu, în Harghita responsabilii locali din sănătate iau în calcul și redeschiderea câtorva centre în spitale, a precizat, pentru Radio România Târgu Mureș, șefa DSP, doctor Tar Gyöngyi.
„Acum, tocmai suntem în evaluare. Spre diferență de prima fază, de masă, a vaccinării, nu vom avea, probabil, atâtea solicitări și nici vaccinul nu a fost achiziționat în cantitate atât de mare, pentru că este recomandat, în primul rând, populației la risc.
Deci, nu se insistă pe administrarea lui și nici noi n-o să deschidem toate centrele de vaccinare.
Vor fi probabil 2 centre, eventual 3, facem în așa fel să nu punem oamenii pe drumuri prea lungi”, a explicat doctorul Tar Gyöngyi la Radio România Actualități.
Totodată, autoritățile analizează posibilitatea de a furniza cantități suplimentare din serul antigripal, în condițiile în care aproapte toate cele un milion și jumătate de doze asigurate de Ministerul Sănătății au fost deja administrate.
De altfel, ne aflăm în plin sezon de gripă sezonieră.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…